Канадците обявиха бойкот на продаваните в страната стоки от САЩ,

Канадците обявиха бойкот на продаваните в страната стоки от САЩ, ...

Канадците обявиха бойкот на американските стоки.


Канадците обявиха бойкот на продаваните в страната стоки от САЩ, което е следствие на разразилата се словесна война между първите политици на двете държави, съобщи телевизия Си Ти Ви.

Според информация на медията канадците започнали да не купуват портокали от Флорида, уиски бърбън от Кентъки и калифорнийско вино, а някои активно ползващи социалните мрежи канадци започнали да пускат хаштагове като #BoycottUSProducts, #BuyCanadian и #BoycottUSA.

Това „патриотично движение станало проява на реакцията на канадците на словесните упреци, които американският президент Доналд Тръмп и членове на екипа му отправиха към канадския премиер Джъстин Трюдо след злополучната среща на върха на Г-7.

Си Ти Ви припомня, че миналата седмица Тръмп огласи взетото от него решение да нареди на своите подчинени да не подписват заключителната декларация от срещата на Голямата седморка в Канада. Той аргументира това си решение с „лъжливото изявление“ на Трюдо на пресконференцията след срещата. По думите на стопанина на Белия дом, след като той напуснал срещата, Трюдо заявил, че „американските мита са обидни“ и той няма да позволи „да бъде командван“. /БГНЕС

Източник: bgnes.com
placeholder