Канада не трябва да плаща за гарантиране сигурността на принц

Канада не трябва да плаща за гарантиране сигурността на принц ...

Канадците гневни – не искат да плащат за Хари и Меган - slava.bg.

Канада не трябва да плаща за гарантиране сигурността на принц Хари и съпругата му Меган, които се преместиха да живеят в страната. Това показват данните от проучване на „Nanos Research“, направено за CTV. Според 77% от анкетираните двамата не са представители на кралицата в Британска Колумбия.

Едва 19% от канадците, участвали в допитването, са посочили, че нямат нищо против това страната им да поеме част от разходите за сигурността на съпрузите.

Над две трети от канадците са отговорили, че Хари, Меган и синът им Арчи ще бъдат по-добре уважавани в Канада, отколкото във Великобритания.

Само 32% от анкетираните подкрепят поддържането на връзка между Канада (която е конституционна монархия) и кралското семейство. 28% са посочили, че донякъде подкрепят тази възможност. А други 35% са категорични, че искат премахването на всякакви връзки с британската монархия, които ще се отразят на джоба им.

В проучването са участвали 1 003 канадци. Те са отговаряли на въпроси по телефона, както и онлайн.

До момента все още не е ясно кой ще се грижи за сигурността на внука на Елизабет Втора и неговата съпруга. По всичко личи, че за момента те се чувстват много по-спокойни извън Великобритания. Въпреки това, двамата съпрузи пазят строго личния си живот и наскоро предупредиха медиите да внимават. Причината за тяхното недоволство бяха снимки, направени по време на първата разходка на Меган с Арчи и домашните ѝ любимци.

Източник: slava.bg