В последните седмици новините за сватбата на принц Хари и

В последните седмици новините за сватбата на принц Хари и ...

Какво да правим, вместо да гледаме кралската сватба.


В последните седмици новините за сватбата на принц Хари и Меган Мaркъл успяха да накарат мнозина да изкажат публично възмущението си. Други не се сдържаха и изпуснаха по някой нецензурен израз от гняв, а със сигурност има една малка групичка, забранила сама на себе си да ползва социалните мрежи, докато не се свърши цялата тази сватбена еуфория.

Снимка 356280

Въпреки че самото събитие е утре, 19 май, със сигурност за него ще се говори още дълго след това. Но как да избегнем пика на параноята, когато редица телевизии ще предават на живо, а newsfeed-ът ни просто няма начин да не бъде залят с новини за роклята на Меган, униформата на Хари, тортата, букетът и всевъзможни подробности, които нямат никаква пряка връзка с нашето съществува на този свят?

Освен с любопитството ни. Но ако не усещаме онова човъркане, което ще ни накара да се залепим за телевизора в рамките на няколко часа, трябва да имаме стриктен план за евакуация от сватбената еуфория. За съжаление, пътуванията до Марс все още не са възможна опция, иначе със сигурност ще са най-ефективната.

анкета
Ще гледате ли кралската сватба?
Разбира се, цяла събота само това ще правя Ще хвърлям по едно око, докато чистя вкъщи От Facebook разбирам достатъчно Вече не искам и на картинка да виждам Хари и Меган Виж резултати
Разбира се, цяла събота само това ще правя

Ще хвърлям по едно око, докато чистя вкъщи

От Facebook разбирам достатъчно

Вече не искам и на картинка да виждам Хари и Меган

Културна дейност

Ако решим да отидем на кино, поне за час и половина-два няма да ни преследват новини от замъка Уиндзор. А и има какво да се види на големия екран - премиерата на "Дедпул 2" е днес.

Утре пък ще се проведе поредната Нощ на музеите, така че за привечер в София си имаме разнообразна програма. Ако сме фенове на колите, можем да посетим BMW & Mini Expo в Интер Експо Център. Вход свободен.Празник

19 май е тазгодишният Международен ден на уискито. Празникът се пада всяка трета събота от месеца. А сега напълно случайно съвпада с деня на кралската сватба. Така че, ако сме от хейтърите на Хари и Меган, отново имаме повод за празнуване. Какво по-хубаво от това - с чаша хубаво уиски в ръка!

Ден без технологии

Звучи ни като най-ужасното наказание. Такова, каквото не сме получавали дори след двойка по математика в шести клас. Да, но тогава не бяхме и така зависими, нали?! 

Кралската сватба се оказва способна да направи и нещо добро за нас - да ни накара поне за ден да забравим за смартфона, таблета, лаптопа и дори добрият стар телевизор. Току-виж тази забрана ни накара да погледнем по-далеч от екрана на телефона. До книгите на близкия рафт в хола например.

Снимка 357377

В полза на обществото

Ако все пак чудото не се случи и някакъв си там принц и една актриса със спорна репутация не успеят да ни накарат да залегнем над книгите в почивния ден, то тогава можем да заложим на физическа активност. Като започнем от редекорация на онзи стол, който любезно е приютил половината ни дрехи от гардероба.

Ако решим да действаме с по-голям размах, можем да достигнем нови висини на волята си и да се погрижим за градинката пред блока, да нахраним бездомните кучета и котки или да почистим детската площадка. Можем да станем и добровилци за един ден и да направим поне едно добро дело.

Да, не е дошло времето на голямото, общо почистване и може някой да ни гледа леко подозрително и да ни сметне за луди. Но важното е, че ние си знаем кой са по-лудите - тези, които гледат кралската сватба.

Снимка 357400

Откривателска дейност

Не, нямаме предвид, че от нас се очаква да може да открием ново лекарство или ново психично заболяване, за да си имаме правдоподобно извинение да не следим случващото се в Уиндзор. Говорим за откриване на нови места и преживявания.

Всичко, което ще изтрие от съзнанието ни имената на Уилям и Хари. И навсякъде, където сме сигурни, че няма да ги чуем. А защо не и в буквалния смисъл да хванем гората.

Поколение

Ако имаме сериозна половинка и се замисляме за наследници, лежерният съботен следобед е идеално време да се отдадем на работа по въпроса. И без това за застаряващото население и намаляващата раждаемост се говори почти колкото за кралската сватба.

Лудостта на една кралска сватба
Лудостта на една кралска сватба

Как Хари и Меган превзеха света

А ако сме малко по-големи късметлии, ще можем да се похвалим, че детето ни е заченато, докато Хари и Меган са разменяли своите обети. Пък нищо чудно след години именно това дете да се ожени или омъжи за някой кралски наследник. Сами виждаме, че вече не подбират, както едно време.

Източник: lifestyle.bg