Обвиненият за убийството в Борисовата градина през юни 2015 година

Обвиненият за убийството в Борисовата градина през юни 2015 година ...

Йоан Матев излиза от ареста за три дни, за да бъде опериран.

Обвиненият за убийството в Борисовата градина през юни 2015 година Йоан Матев ще излезе за три дни от ареста, за да му се направи операция. Според представените от защитата му медицински Йоан Матев има туморно образувание на лявата подбедрица.
Съдът прие медицинската експертиза и постанови оперативната интервенция да се извърши в УМБАЛ "Св. Анна". Йоан Матев ще бъде в болницата от 23 до 25 май.
Съдът разпореди и ако на Матев се налага да продължи престоя си в лечебното заведение, веднага да уведоми за това.

На днешното съдебно заседание бяха разпитани свидетели - основно съученици на Йоан.

Последният свидетел по делото - Калоян Михайлов отбеляза, че е играл тенис на корт заедно с Йоан Матев и с брат му Марсел. Когато видял видеозаписа на бягството от парка не е предположил обаче, че това може да е Йоан Матев, защото в този район имало и много футболни фенове. "Никога не ми е минавало през ума, че Йоан може да бъде обвинен за извършването на такова престъпление", заяви Михайлов.

По думите му нямало как да каже на СДВР, че този човек, който бяга от парка, прилича на Матев, защото "това не е шега работа" и по този начин може да създаде излишни грижи на хора, които в този момент не са били в Борисовата градина.

Той допълни, че много пъти е играл тенис с Йоан Матев, но никога не са били близки. "Когато играехме тенис заедно, той беше късо подстриган, нямаше брада и все още нямаше тази мускулна маса, която има в момента", потвърди промяната у Йоан и Калоян Михайлов.

Предишните свидетели по делото също обясниха, че не са разпознали от видеоматериала обвинения. Единият от свидетелите си спомни обаче, че след появата в училището две седмици след инцидента, Йоан Матев е бил с рана на главата.

Първият призован днес свидетел по делото - братът на Йоан, Марсел Матев отказа да свидетелства срещу брат си.
Припомняме, че при ареста на Йоан Матев, повече от година след убийството, от полицията изтъкнаха, че именно Марсел е свидетелствал, че брат му е признал пред него за престъплението.

Днешното съдебно заседание завърши и с постановление да бъде издирена Стефания Вълкова Вълкова чрез проверка на всички записани в училищата ученички с това име за учебния период от 2015 - 2016 и 2017 г.

Припомняме, Йоан Матев беше обвинен за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през юни 2015 г.

Убийството на Георги беше извършено посред бял ден в парка, точно срещу бариерите на двора на БНР. Момчето е имало среща с приятели малко по-късно, а след като е бил намушкан е успял да се обади по телефона на приятелката си. Тя подала сигнала към тел. 112.

Дни след това на сайта си МВР беше публикуван видеоматериал, показващ как младеж бяга от района на престъплението. Полицията апелира към гражданите за съдействие за изясняване на самоличността на бягащия предполагаем извършител на убийството, тъй като дълго време убийството остана мистерия.

Йоан Матев беше задържан от полицията обаче чак в началото на 2017 година - близо година и половина след престъплението. Според информацията, дадена от полицията, след престъплението Йоан Матев и променил изцяло външността си, включително е започнал и да тренира, за да натрупа маса. /news.bg

Източник: dnesplus.bg