Епидемията от коронавирус може да отнеме живота на 1,8 милиона

Епидемията от коронавирус може да отнеме живота на 1,8 милиона ...

Имперският колеж в Лондон изчисли: Коронавирусът може да убие 1,8 млн. души по света.


Епидемията от коронавирус може да отнеме живота на 1,8 милиона души по света. Това прогнозират учени от Имперския колеж в Лондон, предаде Франс прес.
Хипотезата се основава на математически симулации, при които са взети предвид заразността и предполагаемата смъртност от Ковид-19, уточнява БТА.
В предишен доклад на Имперския колеж от средата на март се посочваше, че епидемията може да отнеме живота на до 510 000 души в Обединеното кралство и да засегне 81 процента от населението при чисто хипотетичната ситуация, в която не бъдат взети никакви мерки.
Тази публикация стана обект на много критики в научната общност, но накара правителството да промени стратегията си за борба с епидемията, отбеляза АФП.
Авторите на изследването отиват още по-далеч и казват, че според съставените от тях модели е бил разигран и сценарий, при който се проверява и ефекта какво би станало, ако не бъдат взети никакви мерки срещу епидемията по света. Тук изчисленията показват, че броят на жертвите може да достигне 40,6 милиона и да се заразят 7 милиарда, тоест почти всеки човек на планетата.

Източник: manager.bg