Икономика И Политика - Новини

Пеканов Смените на шефовете на НАП и Агенция Митници са

Пеканов Смените на шефовете на НАП и Агенция Митници са ...

... се подготвим “за най-лошото”. “Липсата на достатъчно количество газ ще доведе до икономически загуби. Икономистите спорим дали последиците ще са лоши, или катастрофални.”, заяви Пеканов.


Дерменджиев Трафикът през Капитан Андреево вече се нормализира Жандармерията е

Дерменджиев Трафикът през Капитан Андреево вече се нормализира Жандармерията е ...

... данните за цялото животновъдство в страната. Много държавни институции използват информация оттам, но имаме уверение, че в близките часове ще бъде възстановена", каза проф. Даскалов.Радев Правителството не саботира газовата диверсификация Газовите доставки за страната

Радев Правителството не саботира газовата диверсификация Газовите доставки за страната ...

... това служебно правителство клони към един такъв военен щаб, може би имат предвид и моето първо висше образование – Военновъздушното училище. Не, нямаме такива намерения".


Над 700 фирми могат да получат средства за модернизация на

Над 700 фирми могат да получат средства за модернизация на ...

... на годината. Средствата са по Националния план за възстановяване и устойчивост и по Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ към Министерството на иновациите и растежа.
Летните месеци възвръщат потребителското доверие у нас Потребителите са по малко

Летните месеци възвръщат потребителското доверие у нас Потребителите са по малко ...

... дванадесет месеца на: финансовото състояние на домакинствата, общата икономическа ситуация в страната, спестяванията на домакинствата и безработицата, като последният баланс се взема с обратен знак.


Служебният кабинет смени шефовете на НАП и Агенция Митници Румен

Служебният кабинет смени шефовете на НАП и Агенция Митници Румен ...

... София и притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалност „Технология на електронното производство“. С решение от вчера служебният кабинет освободи всички областни управители и назначи нови.Служебният премиер назначи седем заместник министри в три министерства От всички

Служебният премиер назначи седем заместник министри в три министерства От всички ...

... работи са освободени Таня Петровa, Стоян Темелакиев и Ангел Симеонов. Освободени са също Карина Ангелиева и Десислава Бонева от длъжността заместник-министър на иновациите и растежа.


Гълъб Донев лично ще следи дейността на министъра на финансите

Гълъб Донев лично ще следи дейността на министъра на финансите ...

... Гълъб Донев лично ще наблюдава дейността на министъра на финансите, на министъра на външните работи и на държавните агенции „Разузнаване“, „Национална сигурност“ и „Технически операции“.
Парламентарните избори на 2 октомври ще струват 70 5 млн лева

Парламентарните избори на 2 октомври ще струват 70 5 млн лева ...

... на правителството предвижда още министрите, ангажирани с провеждането на парламентарните избори, да информират премиера за хода на подготовката на изборите до обявяването на изборните резултати.


Служебният кабинет освободи всички областни управители Вътрешният министър Иван Демерджиев

Служебният кабинет освободи всички областни управители Вътрешният министър Иван Демерджиев ...

... в енергетиката очаква реални действия с конкретни резултати. Ще бъде изготвен план за финансовото стабилизиране на "Булгаргаз", за да може да обезпечат газовите доставки.Очаквайте подробности!Целево финансиране от служебния кабинет за определени услуги препоръчват експерти

Целево финансиране от служебния кабинет за определени услуги препоръчват експерти ...

... сред мерките, които Шарков прогнозира. Има неизползван ресурс и за саниране. Мерки като саниране на жилища, подмяна на дограма намаляват цените за отопление, допълни Шулева.


Wyser Доверието на работещите към бизнес лидерите расте Мениджърите да

Wyser Доверието на работещите към бизнес лидерите расте Мениджърите да ...

... с който работят сравнително пряко, отколкото на управляващите институции или неправителствените организации или медиите“, каза още Петкова.Вижте целия коментар във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.
Morningstar Политическата несигурност крие рискове за усвояването на евросредствата Ако

Morningstar Политическата несигурност крие рискове за усвояването на евросредствата Ако ...

... включително и чрез ускоряване на строителството на газовата връзка с Гърция IGB и участието в строящия се в момента терминал за втечнен газ край Александруполис.


Политическата несигурност у нас крие рискове за усвояването на евросредства

Политическата несигурност у нас крие рискове за усвояването на евросредства ...

... включително и чрез ускоряване на строителството на газовата връзка с Гърция IGB и участието в строящия се в момента терминал за втечнен газ край Александруполис.Кирил Петков Искат да забравите че за 12 години крадяха

Кирил Петков Искат да забравите че за 12 години крадяха ...

... социалното ведомство. Владимир Върбанов освобождава поста заместник-министър на транспорта и съобщенията, Иван Христанов вече не е заместник-министър на земеделието, а Борислав Ганчев – на правосъдието.


Служебният кабинет Донев встъпи в длъжност Първият ви приоритет да

Служебният кабинет Донев встъпи в длъжност Първият ви приоритет да ...

... целия политически спектър - имат малък шанс да сформират ново мнозинство при следващи избори, а националистическите и проруските партии могат да удвоят подкрепата си.Очаквайте подробности!
Връщат маските на закрити обществени места в София Заповедта на

Връщат маските на закрити обществени места в София Заповедта на ...

... на Столична РЗИ пред Административен съд София-град по реда на АПК. Административният акт обаче подлежи на предварително изпълнение, като обжалването не спира изпълнението на заповедта.
Правителството одобри близо 400 млн за общински проекти Средствата се

Правителството одобри близо 400 млн за общински проекти Средствата се ...

... на общините за обекти на техническата и социалната инфраструктура, както и споразумението за целево финансиране на инвестиционен проект на община са публикувани на правителствената страница.Две трети от работещите не достигат заплатата за издръжка от

Две трети от работещите не достигат заплатата за издръжка от ...

... Пламен Димитров. Това трябва да направи служебният кабинет, както направи предишният служебен кабинет миналата година, допълни той. По думите му инфлацията ще достигне до 20%.
Над 200 болници вече приемат пациенти с електронни направления От

Над 200 болници вече приемат пациенти с електронни направления От ...

... достъп през браузър, както и пускане на мобилно приложение. Очаква се въвеждането на е-пациентски лист, въвеждане на дентални услуги и електронни протоколи за скъпоструващи лекарства.

Строителни разрешения и потребителското настроение ще са във фокуса БНБ

Строителни разрешения и потребителското настроение ще са във фокуса БНБ ...

... строеж и започнато строителство през второто тримесечие на тази година. В петък (5 август) от статистиката ще разберем какво е потребителското доверие през миналия месец.
Нинова Оставяме финансово стабилна страна Евроатлантическа ценност е само параван

Нинова Оставяме финансово стабилна страна Евроатлантическа ценност е само параван ...

... период БСП беше фактор на стабилност и социален стълб в политиката“, отбеляза Корнелия Нинова. Според нея предстоящите избори ще решат дали ще се продължи промяната.


Електрониката е основното перо в българския износ през 2021 г

Електрониката е основното перо в българския износ през 2021 г ...

... все по-важни за българските доставчици, като тенденцията се засилва с пандемията от коронавируса. Прави впечатление и увеличаване на износа на стоки с по-висока добавена стойност. 


Активните фирми в България са продължили да намаляват и през

Активните фирми в България са продължили да намаляват и през ...

... предприятията от сектори - „Добивна промишленост“ и  „Доставяне на води; канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване“, като при тях умрелите предприятия са под 0,5%.Работи се ваучерите за храна да важат и за туристически

Работи се ваучерите за храна да важат и за туристически ...

... украински бежанци, хотелиерите, които им оказват гостоприемство и стопаните на държавните и общинските бази могат да бъдат спокойни и да обгрижват своите гости", коментира Георгиева.  Пътните строители спират протеста чакат разговори със служебния кабинет От

Пътните строители спират протеста чакат разговори със служебния кабинет От ...

... министър Асен Василев, неговия заместник Андрей Цеков и Настимир Ананиев, който очевидно не е компетентен да е председател на Комисията по регионално развитие“, коментира Чайков.