Бинарността в половата идентичност е повече социален феномен, отколкото биологически.

Бинарността в половата идентичност е повече социален феномен, отколкото биологически. ...

Изследване доказва, че всички хора са бисексуални.Бинарността в половата идентичност е повече социален феномен, отколкото биологически. Това каза в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините” Виктор Лилов, представител на ЛГБТИ общността в България, който публикува във Facebook данните от изследване, показващо, че никой не може да се нарече 100% хетеросексуален.

„Изследването се занимава с реакцията на хора на показани видео кадри със сексуални актове между еднакви полове. Следена е реакцията на зеницата, защото нея човек трудно може да контролира. Проучването показва, че жените имат бисексуална природа”, поясни той.

Според психиатърът д-р Петко Величков обаче бинарността е биологичен феномен. Д-р Величков обясни още, че реакцията на зеницата е разработена като методика за проверка на достоверността на някои твърдения на изследваното лице.

"Оказва се, че тази методика дава доста фалшиви позитивни резултати, но не толкова драстично разминаване се получава с изследването на т.нар. детектор на лъжата. Така че те са близки. И двете са чувствителни. Зеничната реакция е по-чувствителна на емоционална тема, но фалшиво позитивен резултат може да даде, когато на хетеросексуален човек се представя хомосексуален стимул. Ако в неговата фантазия има други фактори, които също са със сексуална тематика, може да се получи друг резултат”, уточни той.

Източник: marica.bg