Вечерта на 14-ти юни ще запомним не само с победата

Вечерта на 14-ти юни ще запомним не само с победата ...

Излезе новата Windows 10 17692 с редица важни промени.

Вечерта на 14-ти юни ще запомним не само с победата на Русия срещу Саудитска Арабия на Световното по футбол, но и с излизането на нова тестова версия на операционната система Windows.
Това е Windows 10 build 17692 и се разпространява в цикъла Skip Ahead, в рамките на програмата Windows Insider. Направени са редица мащабни промени.
SwiftKey


В тази компилация се появи клавиатурата Microsoft SwiftKey, която досега бе достъпна само за Android и iOS. Засега тя поддържа английски, руски, френски, италиански, испански и португалски езици. Сега вече SwiftKey ще подсказва думите и ще даде възможност за набиране на текст без откъсване на пръста от екрана и за ОС Windows.
Подобрения в Microsoft Edge
Въведени са нови настройки, с помощта на които може да се укаже кои сайтове и кога могат автоматично да възпроизвеждат звук и/или видео. Тази функционалност в бъдеще ще бъде разширявана.

Подобрен е WebDriver. От тази версия нататък, се опростява тестването на Microsoft Edge с помощта на WebDriver. Той е станал част от операционната система и вече не се налага никакво ръчно инсталиране.
Мащабиране на текста


Най-после се завърна възможността за увеличение и намаление на системни шрифт. Възможно е мащабирането на текста в операционната система, във Win32 приложенията и в UWP.

Това означава, че е възможно увеличаването на шрифта в старт менюто, във файловия мениджър и т.н., без да се налага мащабиране на системата.
Промени в геймърския режим


Геймърският панел, появил се с Redstone 4, е претърпял редица много добри промени.

Цялостно управление на аудиото. Възможна е промяна на силата на звука по подразбиране, възможно е неговото изключване, може да се настройва звука на работещите приложения.

Визуализация на производителността. Показва се броя кадри в секунда, натоварването на процесора, натоварването на видеокартата или на графичния ускорител, нивото на оперативната памет и други.

В геймърския режим се е появила нова опция, подобряваща геймплея. При твърде много фонови процеси, потребителят може да кликне върху специална иконка за разпределяне на ресурсите, като след оптимизацията, по-голямата част от тях започват да се използват от играта.

 Има подобрение на вградената търсачка, на екранния диктор, на Windows Mixed Reality и други. Оправени са много бъгове, публикуван е списък с бъговете, които предстои да бъдат оправени.

Източник: kaldata.com