Главният прокурор Иван Гешев предупреди в профила си в Туитър,

Главният прокурор Иван Гешев предупреди в профила си в Туитър, ...

Иван Гешев предупреди, че чисти България.


Главният прокурор Иван Гешев предупреди в профила си в Туитър, че няма да допусне страната ни да бъде сметище. "Чистим България", похвали се шефът на държавното обвинение. Поводът е разследване на специализираната прокуратура, което откри в района на бивше ТКЗС край Червен бряг голямо количество отпадъци с неизяснен произход.

Преди две седмици станало ясно, че площадката на бившето ТКЗС е ползвана за незаконно депониране на отпадъци и се установи, че е възможно част от тях да са заровени. На място са наблюдаващите прокурор по разследването, по което са обвиняеми бившия зам.-министър на екологията Красимир Живков и бизнесмените братя Бобокови, той като има данни, че незаконно заровените отпадъци може да свързани с фирми на бизнесмените и с незаконната дейност на уличените като участници в организирана престъпна група, съобщава БНТ.

Заради риск за здравето на хората, районна е отцепен. Възможно било част от отпадъците да са радиоактивни и на място има екипи, които постоянно да замерват радиоактивността. "Наскоро един политик заяви, че бизнесът напускал България. Ако тези „бизнесмени“ са хората, които тровят земята и въздуха на нашите деца, да заминават, само че преди това ще направим всичко възможно, да бъдат осъдени", пише Гешев в Туитър.

Наскоро един политик заяви, че бизнесът напускал България. Ако тези „бизнесмени“ са хората, които тровят земята и въздуха на нашите деца, да заминават, само че преди това ще направим всичко възможно, да бъдат осъдени. Няма да допусна страната ни да бъде сметище! #ЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ! pic.twitter.com/Q7cwRKZTvo
— Ivan Geshev (@IvanGeshevPG) July 1, 2020

Източник: segabg.com