Руските военни от подразделението за радиационна, химическа и биологична защита

Руските военни от подразделението за радиационна, химическа и биологична защита ...

Зрелищно ВИДЕО: Руски военни тренират ликвидиране на коронавируса.

Руските военни от подразделението за радиационна, химическа и биологична защита провеждат учение от 25 до 28 март по локализация на заплахи, свързани с разпространението на опасни инфекции и най-вече - коронавируса.

В медиите попадна и видео от учението.
"Цел на проверките е повишаване нивото на готовност на подразделенията за решение, в случай на необходимост на задачите, свързани с борбата с коронавирусната инфекция", обясняват от щаба. 

Пикът на заболелите от коронавирус в Москва може да настъпи следващата седмица. Това твърди директорът на Центъра за палеативни грижи на Московското здравно управление Денис Проценко, който е и главен лекар на болницата в Комунарка.

Той уточни, че „това ще бъде в средата - края на следващата седмица“ (1-5 април). В същото време Проценко каза, че преди това е прогнозирал пик на болните в края на тази седмица.

Медикът отбеляза, че не счита за излишни мерките за борба с разпространението на болестта. „Колкото повече мерки за социална изолация и карантина предприемаме за себе си, толкова по-ефективни ще бъдат те“, каза той.

На 25 март руският президент Владимир Путин по време на обръщение към нацията обяви следващата седмица за неработна, като запази заплатите за руснаците. Почивните дни ще продължат от 28 март до 5 април. Това ще намали разпространението на коронавирус, смятат властите в Русия.

В Москва тези дни трябва да бъдат затворени кетъринг - фирмите, градските паркове, търговските центрове. Кметът Сергей Собянин обясни това с факта, че в тази ситуация гражданите трябва да стоят вкъщи и да не ходят навън, където биха могли да се заразят.

Според последните данни броят на заразените с коронавирус в Русия надхвърля 800 души, потвърдени са два смъртни случаи от коронавирус.

Повечето от заразените - 546, са в Москва.

Източник: blitz.bg