Здраве - Новини
Генетичните терапииГенетичните и вродени заболявания се характеризират с голямо многообразие

Генетичните терапииГенетичните и вродени заболявания се характеризират с голямо многообразие ...

... 2-3 декември 2022 г.  Материалът има информативен характер и не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете лечение, задължително се консултирайте с лекар.

Европейски медици установиха че вероятността от развитие на различни форми

Европейски медици установиха че вероятността от развитие на различни форми ...

... в развитието на депресията, което обяснява защо излишъкът или недостигът на определени микроби в червата увеличава или намалява риска от развитие на болестта, заключават изследователите. 


За планирането на нова бременност след раждане е важно дали

За планирането на нова бременност след раждане е важно дали ...

... собственото си здравословно състояние. Референции:https://www.parents.fr/envie-de-bebe/preparer-la-grossesse/combien-de-temps-entre-deux-bebes-78614 Материалът има информативен характер и не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете лечение, задължително се консултирайте с лекар.
Пациенти с ревматични заболявания сигнализираха Българския лекарски съюз и омбудсмана

Пациенти с ревматични заболявания сигнализираха Българския лекарски съюз и омбудсмана ...

... за нарушени техни права в хода на процедурата“, настоява омбудсманът.В заключение Ковачева препоръчва осъществяването на конструктивен диалог и срещи с представители на АПАЗ и ОПРЗБ.
Един от методите за превенция на тежки психични състояния като

Един от методите за превенция на тежки психични състояния като ...

... психично благополучие в бъдеще.Референции: Материалът има информативен характер и не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете лечение, задължително се консултирайте с лекар.Чернодробната стеатоза е свързана с натрупване на определен вид мастни

Чернодробната стеатоза е свързана с натрупване на определен вид мастни ...

... са:Червени плодове;Сливи;Аспержи;Броколи;Чушки;Червено зеле;Бобови растения.Референции:https://www.passeportsante.net/fr/Nutrition/Dietes/Fiche.aspx?doc=steatose-hepatique-dietehttps://www.msdmanuals.com/fr/accueil/troubles-du-foie-et-de-la-vésicule-biliaire/manifestations-cliniques-des-maladies-du-foie/stéatose-hépatique Материалът има информативен характер и не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете лечение, задължително се консултирайте с лекар.

Епидемично разпространение на грип има в Румъния и в Турция

Епидемично разпространение на грип има в Румъния и в Турция ...

... ръцете на квалифицирани лекари. Лекарите да лекуват с истинските антибиотици, не с трета генерация. Грешните антибиотици са причина за високата смъртност във Великобритания”, каза Кантарджиев.


Продуктите за разплитане и разресване на косата които се предлагат

Продуктите за разплитане и разресване на косата които се предлагат ...

... далеч от слънчева светлина;Референции:https://www.passeportsante.net/beaute-et-soins-g158/Fiche.aspx?doc=demelant-cheveux-nos-solutions-naturelles-contre-noeuds Материалът има информативен характер и не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете лечение, задължително се консултирайте с лекар.
Streptococcus pyogenes – пиогенният стрептокок принадлежи към стрептококи група А

Streptococcus pyogenes – пиогенният стрептокок принадлежи към стрептококи група А ...

... на специфични антигени чрез латекс аглутинация. От серологичните методи се използва определяне на антистрептолизинов титър (АСТ) за проследяване хода на инфекцията и ефекта от терапията. 


Екземата при децата е свързана с по голям риск от развитие на

Екземата при децата е свързана с по голям риск от развитие на ...

... да се спазва стриктно.Референции:https://www.vidal.fr/maladies/chez-les-enfants/eczema-nourrisson-dermatite-atopique/traitements.html Материалът има информативен характер и не може да замести консултацията с лекар. Преди да предприемете лечение, задължително се консултирайте с лекар.
Международно пациентско досие медицински диктофон и система за отдалечена диагностика

Международно пациентско досие медицински диктофон и система за отдалечена диагностика ...

... това, което постигнахме, и смятам, че програмата е изключително успешна. Тя само положи началото на едно бъдещо сътрудничество между университетите партньори”, категорична е проф. Матева.