По-рано днес ви съобщихме, че Activision и Bungie обявиха в

По-рано днес ви съобщихме, че Activision и Bungie обявиха в ...

Започва разследване срещу Activision.


По-рано днес ви съобщихме, че Activision и Bungie обявиха в края на миналата седмица, че се разделят след близо десетгодишно партньорство.

Gamewatcher обаче съобщава, че Activision ще станат обект на разследване, а причината е, че акционерите са започнали да губят пари и се търси виновник за това. Както ви съобщихме по-рано, скоро след анонса за раздялата между двете компании, акциите на Activision се сринаха. Малко преди официалното изявление, те се търгуваха за малко над $51. В момента са далеч от това. Веднага след направения анонс, те се сринаха под $46, а в момента се търгуват за малко над $47. Макар и това на пръв поглед да не изглежда нещо трагично, в динамичния бизнес свят, това вероятно означава десетки хиляди в загуби.

Преди девет години Activision подписват с Bungie договор за десет години за разработката на видеоигра, станала по-късно това, което днес знаем като Destiny. Макар и медията да споделя, че все още подробности около повдигнатото разследване все още да няма, според Gamewatcher, това, с което са се заели да проверяват юридическата кантора The Pomerantz е дали Activision не са скрили от своите инвеститори информация относно плановете на Bungie. Все пак, компанията има партньорски договор за още една година, а въпросните инвеститори са правели вложенията и на базата на това успешно дълготрайно сътрудничество. В същото време, Activision продължава да продава дялове в компанията, привличайки доверие на базата на работата на Bungie и това, което студиото постигна с Destiny, актив на Activision, който също се очаква да премине в ръцете на разработчика.

Източник: kaldata.com