Александър Манолев подаде оставка като заместник-министър на икономиката пред премиера

Александър Манолев подаде оставка като заместник-министър на икономиката пред премиера ...

Зам.-министърът на икономиката подаде оставка заради съмнения за злоупотреби.


Александър Манолев подаде оставка като заместник-министър на икономиката пред премиера Бойко Борисов, съобщава Bloomberg TV Bulgaria, позовавайки се на информация от пресслужбата на Министерски съвет. Още по тематаПрокуратурата проверява Александър Манолев, той подава оставка*

Като мотив за решението си Манолев изтъква стартиралата проверка на Върховна касационна прокуратура по повод медийни публикации и желанието му това по никакъв начин да не засяга работата на правителството.

Друг аргумент, посочен от Манолев, е солидарността с колегите му, които са спазили моралния стандарт в управлението и са напуснали постовете си само заради съмнения.

„Сигурен съм, че в документите няма нищо срещу мен, но не мога да подложа семейството си отново на това. Благодаря за доверието. Решението ми е лично“, допълва Манолев.

По-рано днес Investor.bg съобщи, че Върховната касационна прокуратура е започнала проверка на Манолев за злоупотреба с европейски средства на проекта „Изграждане на жилищна сграда за гости в местността “Чинар куши“ гр. Сандански“, финансиран по Програма за развитие на селските райони(ПРСР), която е предизвикана от публикация на 15 април на електронния сайт „Медиапул“ със заглавие: “Частна вила с минерален басейн по евро проект"? Зам. Министър Манолев отрича“.

Според твърдения в статията Александър Манолев си е построил частна вила с европейски средства, което е  престъпление, засягащо финансовите интереси на Европейския съюз от лице, заемащо висша публична длъжност.

Оставката на заместник-министъра е приета от премиера Борисов.

Източник: investor.bg