Антимафиотът Божидар Ботев, син на криминалиста Ботьо Ботев, е починал

Антимафиотът Божидар Ботев, син на криминалиста Ботьо Ботев, е починал ...

Загиналият син на Ботьо Ботев участвал в арестуването на Наглите.

Антимафиотът Божидар Ботев, син на криминалиста Ботьо Ботев, е починал в сряда в болница, съобщиха колегите му от ГДБОП във фейсбук. Той е бил един от полицаите в ГДБОП, участвали в разследването на Наглите и арестите им. И не само на тази банда, но и на много от престъпните групи, които ГДБОП разби през последните 10 г.
На 18 юни Божидар бе ранен при катастрофа на пътя между софийските села Бистрица и Железница. Близо до мястото на катастрофата през 2010 г. са открити труповете на Юлиан Лефтеров и Иван Пайнавелов от бандата на Наглите. На този път те сменяли колите, в които са били някои от жертвите на отвличания.
Божидар Ботев е работил в отдел “Контратероризъм” в най-елитната дирекция на МВР. Преди това бил в отдел “Убийства” в СДВР, където е минал и трудовият стаж на баща му Ботьо Ботев, както и на сегашния директор на ГДБОП Ивайло Спиридонов.
Катастрофата, при която пострада Ботев-младши, става на 18 юни, понеделник, около 22 ч. Тогава той пътува в колата на свой приятел. Удря се челно в друг автомобил на изхода от село Железница. Полицаят е най-тежко пострадал от всички. Приет е в Окръжна болница в “Младост” с 4 счупени ребра, едното от които пробило белия дроб. Имал фрактура на таза и бедрото. Правени са му няколко операции в различни отделения. По време на престоя в болницата Божидар бил в съзнание. Дори говорил със свои приятели и колеги по телефона, ходили му на свиждане, обещавал е скоро да се оправи и да се върне на работа и при семейството си.

Източник: bulnews.bg