Загиналите пилоти на хеликоптер Ми-17 са повишени в звание със

Загиналите пилоти на хеликоптер Ми-17 са повишени в звание със ...

Загиналите пилоти на хеликоптер Ми-17 са повишени посмъртно.


Загиналите пилоти на хеликоптер Ми-17 са повишени в звание със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Майор Пламен Пантилеев и майор Стоян Неделчев загинаха при трагичния инцидент с хеликоптер Ми-17 в понеделник, 11 юни, в района на авиобаза Крумово.

Днес двамата пилоти ще бъдат погребани с пълен военен церемониал на Централните гробища в Пловдив, съобщиха от Министерството на отбраната.

БГНЕС припомня, че на 11 юни хеликоптер Ми-17 падна близо до авиобаза Крумово, загинаха двама пилоти - кап. Пламен Пантелеев, 48-годишен, от Бяла, Русенско, и кап. Стоян Неделчев, 45-годишен от Елхово. Първият от тях е имал над 600, а вторият над 500 летални часа. Полетът е бил тренировъчен, на височина между 30 и 50 метра, а задачата е била спасяване.

Това е бил четвъртият полет на хеликоптера за деня с различни екипажи. Машината се е завъртяла на 180 градуса и после рязко е паднала, станало е толкова бързо, че пилотите не са успели да съобщят в базата.

Третият член на екипажа - Алексей Каменов, е напуснал сам хеликоптера и е вървял стотина метра. В момента е на лечение във Военна болница в София, като състоянието му е стабилно, без опасност за живота. /БГНЕС

Източник: bgnes.com
placeholder