Аналитичната компания Counterpoint Research обяви най-продаваните смартфони за месец март

Аналитичната компания Counterpoint Research обяви най-продаваните смартфони за месец март ...

За първи път смартфон на Xiaomi бе класиран в топ-3 на световните продажби.

Аналитичната компания Counterpoint Research обяви най-продаваните смартфони за месец март тази година.
На първо място по продажби се намира флагманският смартфон на Apple – iPhone X. Втората позиция също е на телефон на технологичния гигант от Купертино – iPhone 8 Plus. Третото място в този рейтинг е за смартфона Xiaomi Redmi 5A. Това е първият подобен резултат в историята на Xiaomi.

Четвъртото място в класацията на Counterpoint е за телефона Oppo A83. Петото и шестото принадлежат на Samsung Galaxy S9 и Galaxy S9+.Анализаторите на Counterpoint отбелязаха, че флагманските модели Galaxy S9 са увеличили своя пазарен дял в сегмента на смартфоните от висок клас. Това става въпреки лидерството на iPhone X. Samsung е увеличил пазарния си дял и при телефоните с цена в пределите от $600 до $800. От друга страна, Samsung се е сблъскал с много жестоката конкуренция при по-евтините смартфони, произвеждани от много китайски компании (Oppo, Vivo, Huawei, Xiaomi).

Counterpoint Research допълва, че световният пазарен дял на смартфоните с цена 100-199 американски долара е нараснал благодарение продажбите на Xiaomi, Samsung и Honor. Тези три бранда започнаха да завземат пазарите на Индия и югоизточна Азия.

Източник: kaldata.com