След като по-рано днес съдът пусна от ареста бившия пиар

След като по-рано днес съдът пусна от ареста бившия пиар ...

Жената с бастуна от Орлов мост искала да попита защо гражданите не могат да минават.

След като по-рано днес съдът пусна от ареста бившия пиар на Район "Младост“ Петър Кърджилов, пред камерата на bTV застана възрастната жена, заради сблъсъка с която той беше задържан.

В петък на Орлов мост тя беше определена като "провокатор“. Тя ни допусна в дома си, който, противно на това, което чухме от нея при сблъсъка, не е в провинцията, а в София. "Жената с бастуна“, както я нарекоха в социалните мрежи, всъщност се казва Лиляна Тасева. Тя решава спонтанно да отиде при протестиращите – защото чакала дълго градския транспорт:

"Целта ми беше да попитам "Защо сте тук? Какво по-точно искате? Защо пречите не само на мен, а и на останалите граждани за свободно преминаване?“. По думите ѝ минала "през някакви боклуци зелени – треволяци ли бяха, хартия... абе, някакви боклуци зелени на самия асфалт“ (надписът "Оставка“ – б.р.), при което "някакъв господин изрева гръмогласно "Госпожоу, госпожоу". Отидох, викам: "Слушам Ви, какво има?“. 

В национален ефир тя влезе в сблъсък с Кърджилов, който я заля с вода, а след това се сбориха за бастуна ѝ след неин опит да го удари: "Не мога да знам от какво в този момент неадекватният във всеки аспект на думата Петър Кърджилов, който не го и познавам, е бил толкова лично засегнат“. Работеща като медицинска сестра, Тасева определя като "лапсус“ представянето си като "доктор Тодорова“ – използвайки бащиното си име. Признава, че е симпатизант на ГЕРБ.

И разказва, че е разтревожена и обезпокоена от реакцията на хората към нея и близките ѝ.

Източник: varna24.bg