Джейси Керъл е толкова важна част от състава на баскетболния

Джейси Керъл е толкова важна част от състава на баскетболния ...

Железният човек на Евролигата.

Джейси Керъл е толкова важна част от състава на баскетболния Реал (Мадрид) и играе за “белите” от толкова дълго време, че на фенове и специалисти вероятно не знаят за един впечатляващ факт, касаещ един от най-опитните в състава на Пабло Ласо. 35-годишният американец, който има гражданство на Азербайджан, ще излезе на четвъртия си Файнъл 4 на Евролигата в последните пет години тази вечерв в Белград, където Реал ще мери сили с ЦСКА (Москва) в полуфиналите.

191-сантиметровият стрелец играе за Реал от 2011 година насам, а мадридското издание AS извади на светло интересна статистика. Ветеранът е истински феномен в Евролигата, където е играл в цели 132 последователни мача! Серията на “железният човек” в бяло стартира от април 2014 година, като оттогава той не е пропускал европейски мач на своя отбор.

През настоящия сезон Керъл играе само по 16 минути средно на мач, но въпреки това впечатлява със средно 9.4 точки при 45.4% успеваемост от тройката и 97.8% от наказателната линия (44/45) в Евролигата.

Източник: sportal.bg