52-годишният Г.И. и 14-годишният Д.А., търговци на тикви, които пребиха

52-годишният Г.И. и 14-годишният Д.А., търговци на тикви, които пребиха ...

Ето какво се случва с търговците на тикви, пребили до смърт крадлив циганин.

52-годишният Г.И. и 14-годишният Д.А., търговци на тикви, които пребиха до смърт 53-годишния Валери Борисов от ромския квартал „Изток“ в Пазарджик, остават в ареста. Това решиха окръжните магистрати в града, като уважиха искането на местната прокуратура, пише "Монитор".  

Трагедията е станала в ранните часове в сряда, когато криминално проявеният Борисов се прокраднал до купчина с тикви, разтоварени за продажба на паркинга до църквата „Света Петка“ в града. В това време тримата мъже, на които била стоката, спели в автомобила си, паркиран пред пазарчето.

Борисов, който бил и пийнал, успял да награби няколко тикви, но продавачите се събудили.

Двама мъже и непълнолетно 14-годишно момче – и тримата от Добрич, се нахвърлили върху крадеца и го смазали от бой, след което се обадили в полицията. Пристигналият на място полицейски автопатрул арестувал крадливия ром и го откарал в полицейското управление.

Задържаният бил прегледан от лекар, който не установил  причина арестантът да бъде освободен и мъжът останал зад решетките. След около 2 часа обаче дежурните в полицейския арест видели, че арестантът не дава признаци за живот. Те повикали на място лекарски екип, който само констатирал смъртта на мъжа.

Съдебно-медицинска експертиза на трупа показала, че мъжът е с множество травматични увреждания от нанесения му побой, вследствие на което е починал.

Тримата търговци на тикви били задържани, а единият от тях по-късно бил освободен, след като било установено, че не е участвал в побоя над Борисов. Другите двама, единият от които е 14-годишен, са в ареста с постоянна мярка“ задържане под стража“.

Според информация от пазарджишката полиция починалият е отдавна известен на органите на реда и е с криминални регистрации за кражби.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg