Ескизи на Малкия принц, направени от Антоан дьо Сент-Екзюпери, бяха

Ескизи на Малкия принц, направени от Антоан дьо Сент-Екзюпери, бяха ...

Ескизи на Малкия принц от Екзюпери бяха открити в Швейцария.

Ескизи на Малкия принц, направени от Антоан дьо Сент-Екзюпери, бяха открити в стара къща в северната част на Швейцария, където били складирани сред хиляди произведения на изкуството от магнат в областта на недвижимите имоти, предаде АФП.

„Скиците, които били купени на търг в Швейцария преди повече от 30 години и след това съхранявани в папка, са в много добро състояние“, увери Елизабет Гросман от Фондацията за изкуство, култура и история на Винтертур. „За сметка на това други творби са в лошо състояние“, допълва тя.

Early sketches of 'The Little Prince' discovered in Swiss home
— The Local Switzerland (@TheLocalSwitzer)

В папката имало три рисунки, свързани с Малкия принц - пияницата на своята планета, боата, нагълтала слон, с анотации на ръка от Сент-Екзюпери, и лисицата, както и стихотворение с илюстрация и негово любовно писмо, адресирано до съпругата му Консуело.Ескизите са направяни с туш и водни бои.


Колекционерът от Цюрих Бруно Стефанини, който почина през декември 2018 г. на 94-годишна възраст, купил рисунките на търг през 1986 г. в Беве в западната част на Швейцария. През 1980 г. Стефанини - собственикът на една от най-големите колекции произведения на изкуството в Швейцария, основа въпросната фондация във Винтертур.

Източник: dariknews.bg