Президентът на Венецуела Николас Мадуро получи подкрепа от турския си

Президентът на Венецуела Николас Мадуро получи подкрепа от турския си ...

Ердоган и Марадона: Мадуро, напред и победа.


Президентът на Венецуела Николас Мадуро получи подкрепа от турския си колега Реджеп Ердоган и аржентинската футболна легенда Диего Марадона преди изборите през уикенда, които масово бяха заклеймени като нечестни, съобщи Reuters.

САЩ, ЕС и основни латиноамерикански страни разкритикуваха изборите в неделя, в които левият президент Мадуро вероятно ще бъде преизбран за 6-годишен мандат.

Критиците изтъкват, че Мадуро, 55-годишен бивш шофьор на автобус, който е начело на държавата по време на тежка икономическа криза, практически си осигури победа, след като на двама от най-популярните му противници им беше забранено да се кандидатират за изборите, а избирателната комисия е проправителствена.В разговор, излъчван по венецуелската държавна телевизия чрез разделен екран, Мадуро и Ердоган проведоха приповдигнат разговор чрез преводач, който беше съпътстван от няколко технически проблема.

"Вярвам, че ще триумфирате", казал Ердоган на Мадуро, чийто основен противник е бившият губернатор на щат Хенри Фалкон, който скъса с бойкота на опозицията, за да се кандидатира за президент.По време на заключителния предизборен митинг в центъра на столицата Каракас Марадона изненада тълпата, танцувайки в ритъма на реге песен, докато размахва венецуелското национално знаме.

Марадона, който се определи като "войник" на Мадуро, е известен с подкрепата си на леви политици и беше приятел на предшественика му Уго Чавес и покойния кубински лидер Фидел Кастро, чийто лик е татуиран на крака му.Източник: fakti.bg