Европа - Новини

Руският парламент единодушно ратифицира приемането на анексираните украински територии в

Руският парламент единодушно ратифицира приемането на анексираните украински територии в ...

... създадени клонове на руски институции в четирите анексирани територии.  По-рано стана ясно, че през септември 2023 г. ще се проведат и подкрепени от Москва парламентарни избори.  
Полският външен министър Збигнев Рау подписа дипломатическа нота до Германия

Полският външен министър Збигнев Рау подписа дипломатическа нота до Германия ...

... трилиона злоти (1,26 трлн. долара). Германия, която е най-големият търговски партньор на Полша, преди е заявявала, че всички финансови претенции, свързани с войната, са уредени. Високите сметки за електроенергията и газа прави работата от разстояние

Високите сметки за електроенергията и газа прави работата от разстояние ...

... „Ил Месаждеро“. Нарастващите тарифи забавят разпространението на гъвкавото работно време, превръщайки се в проблем, който отделните служители и синдикатите поставят при сключването на трудовите споразумения.Премиерът Кириакос Мицотакис настоя за необходимостта от таван за целия

Премиерът Кириакос Мицотакис настоя за необходимостта от таван за целия ...

... които отговарят на безпрецедентното предизвикателство, пред което сме изправени. Налагането на таван на цените на природния газ е неизбежна стъпка в този процес“, допълни Мицотакис.


3 1 милиона босненци гласуваха на изборите за членове на Председателството и

3 1 милиона босненци гласуваха на изборите за членове на Председателството и ...

... парламент, на парламентите на двете съставни единици, както и в парламентите на десетте кантона на Мюсюлманско-хърватската федерация. В Република Сръбска избираха и президент и вицепрезиденти.


Избори за парламент ще се проведат в анексираните от Русия територии

Избори за парламент ще се проведат в анексираните от Русия територии ...

... законодателни органи в двете самопровъзгласили се републики правомощията им ще се упражняват от регионални парламенти. Ръководителите на Запорожка и Херсонска области ще получат статут на губернатори.
Президентите на 9 страни сред които Естония Латвия Полша Румъния

Президентите на 9 страни сред които Естония Латвия Полша Румъния ...

... на Русия да анексира която и да е украинска територия". По-рано президентът, премиерът и председателят на парламента на Украйна подписаха заявление за членство в НАТО с искане за ускорен процес на присъединяване.
Гвардеецът Джак Бърнел Уилямс който присъства на погребението на кралица Елизабет

Гвардеецът Джак Бърнел Уилямс който присъства на погребението на кралица Елизабет ...

... най-предната бронирана разузнавателна част.Бърнел-Уилямс обичаше конната езда от детството си. Семейството му от Бридженд, Южен Уелс, планира да пусне десетки сини балони на 3 октомври.Превод: GlasNews


Френският президент Еманюел Макрон обеща да работи с европейските си

Френският президент Еманюел Макрон обеща да работи с европейските си ...

... Зеленски, подчерта, че е необходимо в много кратък срок да бъде разрешена ротацията на украинските служители, които гарантират работата и безопасността на инсталациите на централата.


Бъкингамският дворец разпространи първа официална снимка на британския крал Чарлз

Бъкингамският дворец разпространи първа официална снимка на британския крал Чарлз ...

... в. "Дейли експрес".Снимката подчертава подкрепата, която принцът и принцесата на Уелс оказаха на краля и кралицата в дните след смъртта на Елизабет Втора, отбелязват медиите.Катедрали църкви и манастири Хората се възхищават на тяхната архитектура

Катедрали църкви и манастири Хората се възхищават на тяхната архитектура ...

... и манастири. Хората се възхищават на тяхната архитектура и величие. Особено по Коледа. В нашата фотогалерия Ви представяме най-известните религиозни храмове в Германия. Вижте ги:  Министерството на образованието на Кипър взе определени решения за новата

Министерството на образованието на Кипър взе определени решения за новата ...

... клинове до второ нареждане. Гримът, дългите лакирани нокти и миглите ще останат в миналото. Конкретните решения са взети от специална комисия към Министерството на образованието.


Партията на досегашния премиер на Латвия печели парламентарните избори в

Партията на досегашния премиер на Латвия печели парламентарните избори в ...

... безопасност. Кришянис Каринш, премиер на Латвия В понеделник партията на Каринш ще започне преговорите за ново правителство. Досега премиерът ръководеше страната в коалиция от пет партии.


Останалият свят не вижда в нас либерални демокрации а олигархии

Останалият свят не вижда в нас либерални демокрации а олигархии ...

... се кълне в неговите антропологически и политически ценности, вижда в него не либерални демокрации, а олигархии, презиращи бедните, и отново усеща завръщащия се колониален темперамент“.
В Босна и Херцеговина днес се провеждат президентски и парламентарни избори

В Босна и Херцеговина днес се провеждат президентски и парламентарни избори ...

... пресконференции, изявления и статистически данни по специално създаден телевизионен канал. По предварителни оценки изборите в Босна и Херцеговина ще струват близо 6 млн. и 200 хил. евро.