Стряскащо беше – и не дали да се върна или

Стряскащо беше – и не дали да се върна или ...

Димитър Маринов: Това е момент, в който се разбира кой от какво е направен.

Стряскащо беше – и не дали да се върна или не, а кога ще се върна. Така актьорът Димитър Маринов коментира писмо от американското посолство, с което е предупреден, че ако не се върне до 24 часа в САЩ, където е семейството му (с две деца), то не се знае кога ще може да се върне. Припомняме, че Маринов играе епизодична роля в оскаровия филм "Зелената книга".
За мен е въпрос на достойнство и престиж да остана в България – семейството ми е добре, няма проблеми. Има неща в живота, които са по-важни и от семейството, подчерта той пред Нова телевизия. Имам нужда да съм тук, каза пред Нова телевизия Маринов.
Основната цел в Съединените щати е да не се всява паника, каза още Маринов. Цялата идея е да се затворят границите, за да не се разпространява повече. Идеята и на Доналд Тръмп е от 12 април постепенно да се освобождават територии в САЩ, където е ясно, че коронавирусът не влияе.
Това, което е типично за американеца в такива критични ситуации е, че те работят като един, категоричен е Маринов. И разказа, че жена му му е казала как всички съседи са се питали един друг имат ли нужда от нещо – дори един пожарникар дошъл при нея и я попитал има ли нужда от тоалетна хартия, като носел едно топче. „Това е момент, в който се разбира кой от какво е направен”, заключи той.
Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 27 март"

Източник: actualno.com