Парламентът преминава в нов режим на работа заради разпространението на

Парламентът преминава в нов режим на работа заради разпространението на ...

Десислава Атанасова: Не лишаваме народното представителство от трибуна.


Парламентът преминава в нов режим на работа заради разпространението на COVID-19.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2751
Депутатите ще се събират извънредно само за да приемат законопроекти, свързани с извънредното положение, а парламентарният контрол ще бъде само писмен.  Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,, депутат от ПГ на ГЕРБ коментира темата пред БНТ.

 

Окончателно: Парламентът временно спира работа

 

"Парламентът продължава да работи въпреки вчерашното решение. Във всеки един случай на основание от Конституцията парламентът може да взема решение кога ще заседава. И в случай на извънредност, какъвто ако се налага - знаете, че във връзка с ветото на президента по закона за извънредните мерки в рамките на 24 часа бяха свикани и комисиите на парламента, както и заседание на парламента се проведе и ветото беше подкрепено.
Не сме лишили народното представителство от трибуна, мнение и парламентарен контрол, каквито опасения имаха колеги.
Решението, което вчера взехме, касае сериозната епидемична обстановка в страната. Ние сме в извънредно положение. Важат всички мерки, дори вчера бяха удължени със заповед на министъра на здравеопазването.
Сами разбирате, че в зала, в която се заседава понякога повече от 10 ч., дори предпоследното ни заседание беше повече от 13 ч. ... Никой от нас няма представа дали е болен или вирусоносител. Твърде опасно е, повече от 200 човека сме, някой от нас да се разболее наистина и тогава парламентът ще спре да функционира наистина, защото ние ще сме в 14-дневна карантина", каза Атанасова.

Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, каза, че не може да се иска да се национализират болниците в период на извънредно положение. Тя каза, че от Държавния резерв са оборудвани залите "Арена Армеец" в София и "Колодрума" в Пловдив.

Другата седмица комисията по енергетика ще заседава, защото трябва да се направят спешно промени в закона за енергетиката във връзка с намаляването на цената на парното, добави още тя.

 


Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 2751 Караянчева: Няма никаква диктатура, обвиненията на опозицията са безпочвени

Караянчева: Няма никаква диктатура, обвиненията на опозицията са безпочвени Макрон: Кризата с коронавируса поставя под въпрос оцеляването на европейския проект Макрон: Кризата с коронавируса поставя под въпрос оцеляването на европейския проект Над 1800 заразени с коронавируса и близо 20 починали в Ирландия Над 1800 заразени с коронавируса и близо 20 починали в Ирландия
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg