Движение България на гражданите се готви и за отделно явяване

Движение България на гражданите се готви и за отделно явяване ...

Движение България на гражданите се готви и за отделно явяване на евроизборите.

Движение "България на гражданите" се готви и за отделно явяване на евроизборите, тъй като до тях остават само 70 дни. Това заяви председателят на ДБГ Димитър Делчев в „Неделя 150“ по повод очакванията десните партии да бъдат заедно на предстоящите избори. Делчев обясни, че движението води разговори с всички партии в център-дясно и припомни, че още през януари от партията са призовали да не се протаква дясното обединение.
Приличаме на хора, които скоро трябва да се явят на ветроходно състезание, а още не са си построили лодка. Но пък част от тях спорят дали платната да са сини или бели. По този начин десницата може и да се яви обединена, но чак на евроизборите през 2024 г. Днес изтича срокът, около който се обединихме с Демократична България, и ние очакваме тяхното решение. Делчев каза, че иска още от утре да започне искрен разговор с хората по най-важната тема - как българите да живеят тук също толкова качествено, както в Западна Европа.
Разговорът ще е за заличаването на двойния стандарт при храните, за изчистването на въздуха, за преодоляване на корупцията, която е огромният проблем на България. Но над всичко стои въпросът как ползите от членството ни в Евросъюза да стигат до всички, а не само до една тясна клика, близка до управляващ.
Делчев добави още, че по време на 10-годишното управлението на ГЕРБ милиони българи са напуснали страната, а повече от половината, които са тук, не смятат, че има смисъл да гласуват.

Източник: actualno.com