Данъци - Новини
Страната ни да въведе в националното данъчно законодателство общи мерки

Страната ни да въведе в националното данъчно законодателство общи мерки ...

... на данъчната политика са постоянни и са включени в стратегическите и оперативните документи на съответните звена, които всяка от отговорните институции разработва и прилага.  Националната агенция за приходите НАП наблюдава над 140 големи борси

Националната агенция за приходите НАП наблюдава над 140 големи борси ...

... летен сезон. Основната цел е насърчаването на доброволното спазване на данъчните изисквания от страна на търговците на едро", каза заместник-изпълнителният директор на НАП Георги Арнаудов.Завършилите средното си образование трябва да внасят здравноосигурителните си вноски сами

Завършилите средното си образование трябва да внасят здравноосигурителните си вноски сами ...

... здравноосигурителните си вноски, ако не са започнали работа, до 25-и август трябва да подадат такава декларация и в този срок да внесат здравноосигурителните си вноски."

Национална агенция за приходите НАП ще внедри международния стандарт за

Национална агенция за приходите НАП ще внедри международния стандарт за ...

... нас ще допринесе за засилване насърчаването на лицата за доброволно спазване на данъчното и осигурително законодателство и за повишаване доверието между НАП и нейните клиенти.

Над 14 млн лв доходи от наем са получили българи

Над 14 млн лв доходи от наем са получили българи ...

... за заобикаляне на данъчното и осигурително законодателство. Добросъвестното поведение оказва благоприятно въздействие за установяване на по-добра бизнес среда“, каза изпълнителният директор на НАП Румен Спецов. 


Национална агенция за приходите извършва активно наблюдение на над 2000 търговски обекта по

Национална агенция за приходите извършва активно наблюдение на над 2000 търговски обекта по ...

... кода на издадена касова бележка, веднага да се провери дали тя е регистрирана в НАП“, коментира по повод на контролните действия изпълнителният директор на НАП Румен Спецов. 
Български пощи обявиха че възстановяват приемането на плащания за местни

Български пощи обявиха че възстановяват приемането на плащания за местни ...

... данъчно задълженото лице."Български пощи" продължават да работят усилено за възстановяване на всички предлагани услуги, уверяват от дружеството, което стана обект на хакерска атака през април. 

Национална агенция за приходите започна проверки в над 2000 фирми в

Национална агенция за приходите започна проверки в над 2000 фирми в ...

... стоки, материали или продукция. Всички дружества в извадката поддържат материални запаси на значителна стойност в продължение на години, което противоречи на икономическата логика, поясняват от НАП. Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица Близо 676 000

Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица Близо 676 000 ...

... задълженията им към фиска. Благодаря на колегите в НАП за усилията, търпението и отлично свършената работа“, каза заместник изпълнителният директор на приходната агенция Милена Кръстанова.