Софийският районен съд остави за постоянно в ареста нидерландския гражданин

Софийският районен съд остави за постоянно в ареста нидерландския гражданин ...

Върнаха в ареста валиумния изнасилвач.


Софийският районен съд остави за постоянно в ареста нидерландския гражданин Йохан Фредерик Стелингверф, известен като "валиумния изнасилвач".

Според магистратите има достатъчно доказателства, че той е извършил престъплението за което е обвинен за насилие над унгарска гражданка на 26 октомври миналата година. Освен това може да се укрие или да извърши друго престъпление. Припомняме, вчера полиция изведе Стелингверф от жилището му, но по-късно беше върнат под домашен арест.

Валиумният изнасилвач се сдоби с второ обвинение в изнасилване на територията на България

Това е второ обвинение за Стелингверф, след като той бе задържан за брутално изнасилване на 32 -годишна майка на три деца от София, месец след това. Според защитниците му разследващите нямат доказателства, а единствено разпит на  унгарска гражданка, който наподобява еротичен разказ на шестокласник. Защитата изтъкна, че Стилингверф има чисто съдебно минало, а прокуратурата трупа червени точки, повдигайки тези обвинения.

Появи се и друга жертва на валиумния изнасилвач у нас

Пред съда обвиняемият подчерта, че иска да докаже своята невинност и ще го направи. "И ще спазвам условията на домашен арест, аз го доказах. Ваша чест!", каза Стелингверф, цитиран от Нова телевизия. По думите му, докато бил в затвора непрекъснато бил бит и ритан. Ако се докаже вината му го грозят от 2 до 8 години затвор. Определението подлежи на незабавно изпълнение и може да обжалва в 3-дневен срок пред Софийски градски съд. 

Източник: novini.bg