България постигна третата си победа в група D на Световното

България постигна третата си победа в група D на Световното ...

Волейболистите ни прегазиха Куба.България постигна третата си победа в група D на Световното първенство по волейбол, но което е домакин заедно с Италия.

Момчетата на треньор Пламен Константинов бяха безкомпромисни срещу Куба и взеха чиста победа с 3:0.

Срещата започна изключително оспорвано, и двата отбора допускаха грешки и резултатът бе изравняван 6 пъти, след което България успя да поведе с 8:6 при първото техническо прекъсване.

Националите ни успяха да поведат с 3 точки при 10:7, но допуснаха кубинците да отбележат три поредни точки и да изравнят при 10:10.

Последваха нови две равенства, след което двата отбора си размениха по една серия от по две точки и резултатът бе отново изравнен при 14:14.

При второто техническо прекъсване България водеше с 16:14. Националите ни поведоха с 4 точки при 19:15 след атака в аут на кубинците и треньорът на латиноамериканците поиска прекъсване.

Веднага след него с отлична тройна блокада България поведе с 5 точки - 20:15. След 24:17 за България кубинците реализираха три поредни точки и това принуди Пламен Константинов да поиска прекъсване.

Това не даде резултат и латиноамериканците взеха още 2 точки, най-вече заради отличния начален удар на Хесус Ерера, но с атака през центъра на мрежата на Виктор Йосифов България взе първата част с 25:22.

И втората част започна равностойно и оспорвано. След 6 поредни изравнявания при първото техническо прекъсване националите ни поведоха с 8:6 след точка от начален удар на Светослав Гоцев.

Националите ни поведоха с 4 точки при 13:9 след чудесна блокада и атаки на Светослав Гоцев през центъра и Валентин Братоев по диагонала.

При второто техническо прекъсване резултатът бе 16:11 за България. Националите ни поведоха със 7 точки при 20:13. Българите изпуснаха два гейм бола, но взеха втората част с 25:16.

След четири изравнявания на резултата в началото на третата част България реализира 4 поредни точки и поведе с 8:4 при първото техническо прекъсване.

Добрата игра на националите продължи, те увеличиха преднината си и при второто техническо прекъсване водеха с 6 точки - 16:10. До края на гейма българите нямаха проблеми, независимо че пропуснаха два гейм бола, и го спечелиха с 25:18 и съответно мача с 3:0.

Източник: bnr.bg