Стълбите на централен подлез до Катедрала Свето Успение Богородично бяха

Стълбите на централен подлез до Катедрала Свето Успение Богородично бяха ...

Варна се събуди с пиано стълби в подлеза до Катедралата.

Стълбите на централен подлез до Катедрала "Свето Успение Богородично" бяха преобразени в огромно пиано и днес града се събуди под звуците на тоновете му, научи Moreto.net

Inspire е проект иновативен за град Варна и страната, стартиран от първото споделено работно място в града - Beehive. Известен като "Piano Stairs" в международен мащаб, където стълбите се трансформират в гигантска пиано клавиатура по интерактивен начин. Пианото от стълби се активира чрез приложение, което стартира аудио файлове, когато сензорът се задейства.

След като екипът на проекта работи до малките часове на деня, Варна се събуди с нови стълби, които ще радват малки и големи. Благодарение на организацията Варна се нареди до градове като Милано, Сан Франциско и Стокхолм, като основната мисия на инициативата е да спомогне за утвърждаване на града като културно място. Да покаже, че чрез подходящ дизайн и иновация, промяната е достижима.

Припомняме, през 2016 г. в морската градина на града бе поставено шарено пиано, на което всеки можеше да посвири. Като естествено продължение на инициативата е новият облик на централния подлез във Варна.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд Култура на Община Варна.

Източник: dnesplus.bg