Снимка БулфотоПоследният коалиционен съвет не беше приятен. Обсъдихме темата за

Снимка БулфотоПоследният коалиционен съвет не беше приятен. Обсъдихме темата за ...

Валери Симеонов: Търкането на билетчета е проказа.Снимка Булфото

Последният коалиционен съвет не беше приятен. Обсъдихме темата за водната криза и кой е виновен. За мен Нено Димов няма личностна вина, а механична. Той беше набелязан за жертва и хвърлен на обществото, за да се удовлетвори тълпата. Така са правили едно време в древен Рим. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът и лидер на НФСБ Валери Симеонов, който коментира последните сътресения при управляващите, пише новини.бг.

"Хвърлянето на оставки има ефект, но той е много краткотраен. Хейтърите по форумите искат само това - някой да хвърля оставка и те да плюят. Според мен в скоро време няма да има хора, които ще искат да станат министри. Не може да се поадават така оставки. За мен разследването срещу Нено Димов тръгна много шумно и в грешната посока. Аз не съм доволен от днешното решение на съда. Искам пак да повторя, че за мен вината Нено Димов е механична, а не лична. Той е подписвал много документи. Впокчването в Нено Димов е грозно. Не мога да кажа как ще гласуваме на вота на недоверие. Не сме го обсъдили с нашите партньори, а и вот на недоверие все още не е внесен и може и да няма", обяви Симеонов. 

Той говори и за внесения днес Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта, с който се цели прекратяване на организирането на лотарийни игри от частни лица. "Аз съм поел ангажимент и той е да излекувам българското общество от тази проказа - търкането на билетчета. Все повече наши сънародници се разболяват от тази болест. Днес внесох Законопроект, с който предлагам тотално да се забранят частните лотарии. Такива игри трябва да се организират единствено от Държавния спортен тотализатор и парите от тях да отиват за развитие на спорта. Освен това предлагам тези игри да се осъществяват само в определени за целта пунктове, а не както досега в молове, бакалии, магазини - всеки търка билетчета. Другата цел е да предпазим младите хора и учениците от тази зараза - търкането на билетчета. На практика в момента не се извършва стриктен контрол по отношение възрастта на купувачите и мярката ще възпрепятства възможността, ученици да придобиват такива талони по време на междучасия. Смятам, че това е дна добра крачка за подобряване здравето на нацията", категоричен бе Валери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``Последни новини``рекламаФорумФорум--> -->``реклама
``реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|

Източник: petel.bg