Участващата във властта НФСБ иска само държавният Българския спортен тотализатор

Участващата във властта НФСБ иска само държавният Българския спортен тотализатор ...

Валери Симеонов предлага закриване на частните лотарии.


Участващата във властта НФСБ иска само държавният "Българския спортен тотализатор" може да организира лотарийни игри. Лидерът ѝ Валери Симеонов е внесъл в четвъртък в парламента проект за промени в Закона за хазарта, според който сегашните частни лотарии ще могат да организират единствено "томбола, бинго, кено и техните разновидности".

Така "Национална лотария" и "Лотария България" ще трябва да преустановят дейност, ако поправките се приемат. Идеята на НФСБ е такъв тип игри да се организират от държавния тотализатор.

От партията на Валери Симеонов настояват три месеца след приемането на законопроекта издадените лицензи на частни лотарии да бъдат прекратени.

В поправките е заложено и задължение частните лотарии да изплатят вече спечелените суми. Идеята им е печалбите, които не са раздадени към датата на прекратяване на игрите, да се изплатят до края на юни 2021 г. Ще е възможно обаче и разсрочено изплащане, но то трябва да приключи до края на 2025 година.

Законопроекът, който е подписан от Валери Симеонов и депутатите му, предвижда да бъдат унищожени билетите, фишовете и талоните на частните лотарии, които не са били купени преди да бъде прекратен лиценза им.

Източник: mediapool.bg