БНРБългария е на трето място във временното класиране за отборната

БНРБългария е на трето място във временното класиране за отборната ...

България с позиция за медал в отборното класиране на ЕП по художествена гимнастика в Баку.БНР

България е на трето място във временното класиране за отборната надпревара след изиграването на съчетанията с обръч и с топка при жените и съчетанието с обръча при девойките на европейското първенство по художествена гимнастика в Баку.

Боряна Калейн, Катрин Тасева и Невяна Владинова в индивидуалното и ансамбъл (девойки) - Карина Димитрова, Жанина Георгиева, Александра Кьосева, Яна Момчилова и Маргарита Василева събраха сбор от 105.900 точки и са на път да защитят отличието от шампионата на Стария континент преди две години в Будапеща (Унгария).

На първото място със сбор от 108.300 е тимът на Русия. Втори са гимнастичките на Белуарус с актив от 107.350 точки.

Шестицата допълват Италия (99.300 точки), Азербайджан (97.400 точки) и Украйна (96.950).

Днес предстоят композициите с пет ленти при ансамблите, както и с лента и бухалки при жените, като Невяна Владинова ще играе с бухалки, Катрин Таасева с лента и с буухалки, а Боряна Калейн с лента.

Припоняме, че по регламент индивидуално (жени) играят осем съчетания, а шестте най-високи оценки плюс двете изигравания на ансамбъл (девойки) се сумират за да се определи отборния шампион. Резултатите (индивидуално-жени и ансамбъл - девойки) са и квалификация за финалите на отделните уреди.

Освен това състезанието при жените в отборната надпревара е и квалификация за европейското първенство догодина в Киев (Украйна). По регламент се взимат най-силните три оценки на всяка състезателка и първите 24 гимнастички печелят квота за шампионата на Стария континент, като квотата не е поименна, а на съответната държава.

Източник: petel.bg