Националният ни отбор по волейбол стартира по перфектен начин мачовете

Националният ни отбор по волейбол стартира по перфектен начин мачовете ...

България омиротвори коравите кенгура във Варна.


Националният ни отбор по волейбол стартира по перфектен начин мачовете от Лигата на нациите, които се играят в родната „морска столица” Варна. Възпитаниците на Силвано Пранди изстрадаха успеха, но в крайна сметка надделяха с 3:2 над Австралия в зала „Конгресна”. На дваж „кенгурата” имаха превес в резултата, но концентрирана игра в четвъртия гейм и тайбрека донесоха ценния триумф за „лъвовете”. Донякъде успехът бе помрачен от липсата на много зрители в морската зала.

По този начин те записаха трета победа в надпреврата и втора поредна и застанаха на десетото място във временното класиране със седем точки. Австралия пък остана 14-и с шест точки, а „трикольорите” на 15-и юни ще посрещнат пак във Варна селекцията на Япония.

БЪЛГАРИЯ – АВСТРАЛИЯ 3:2 (20:25, 29:27, 22:25, 25:21, 15:13)

Мачът в зала „Конгресна” във Варна стартира равностойно, като и двете селекции се движиха точка за точка. При първото техническо прекъсване пък „лъвовете” имаха два пункта превес, но „кенгурата” успяха да обърнат развоя и да вземат надмощие. Последваха четири експресни точки за гостите в средата на гейма, които в крайна сметка бяха достатъчни за хората на Марк Лебедев да задържат преднината и да затворят частта при 25:20.

link1"> Lap.bg

Източник: gong.bg