Бойко Борисов разкри интересни подробности за един от 7-те топ

Бойко Борисов разкри интересни подробности за един от 7-те топ ...

Бойко Борисов разкри подробности за мегапроект в енергийния сектор.

Бойко Борисов разкри интересни подробности за един от 7-те топ проекта на Европейския съюз в областта на енергетиката, в който ще участва и България. Ето какво написа премиерът във Фейсбук страницата си:

"Изграждането на интерконектора Гърция-България е сред ключовите приоритети на българското правителство в енергийния сектор. Реализацията на междусистемната газова връзка е от стратегическо значение не само за двете страни, а и за цяла Европа.

Проектът е включен в 7-те топ приоритетни проекта на Европейския съюз в областта на енергетиката. Той ще доведе до реална диверсификация на маршрутите и източниците на снабдяване през Гърция чрез доставки Каспийския регион, Близкия изток и Източното Средиземноморие чрез съществуващи и нови терминали в Гърция и Турция.

След като работихме последователно за ускоряване на подготвителните дейности и за осигуряване на необходимото финансиране на проекта, строителните дейности по проекта напредват. Мобилизирана е необходимата техника, стартираха изкопните дейности и е извършена доставка на тръбите за първия километър от трасето на газопровода."

Източник: varna24.bg