Бизнес - Новини

Кипърската църква ще инвестира 100 млн евро в луксозен 5 звезден

Кипърската църква ще инвестира 100 млн евро в луксозен 5 звезден ...

... древни съоръжения, сгради от елинистическата епоха, древен водопровод. След продължителни и остри спорове между Светата Архиепископия и Отдела по антиките плановете за хотела бяха преработени.


Държавният газов доставчик Булгаргаз е внесъл в енергийния регулатор заявление

Държавният газов доставчик Булгаргаз е внесъл в енергийния регулатор заявление ...

... ще реагира", коментира Николов пред журналисти в парламента, където трябваше да има заседание на парламентарната енергийна комисия, но то се провали заради липса на кворум.Международният лидер в производството на техника за роботизирана хирургия Интуитив

Международният лидер в производството на техника за роботизирана хирургия Интуитив ...

... атрактивна локация за осъществяване на значими инвестиционни проекти във високотехнологични производства, както и за благоприятно социално-икономическо въздействие в региона, съобщават от пресслужбата на Министерския съвет.


Съвместни проекти на България с 14 държави от Дунавския регион

Съвместни проекти на България с 14 държави от Дунавския регион ...

... които са свързани с общи за Дунавския регион предизвикателства, като миграцията, икономически неравенства между регионите, изменението на климата и др., посочват от пресслужбата на правителството.


Еврото продължава да поевтинява и в сряда достигайки ново 20 годишно

Еврото продължава да поевтинява и в сряда достигайки ново 20 годишно ...

... за по-нататъшно увеличение на лихвените проценти в САЩ и влошаването на перспективите за глобалния растеж се отразяват негативно върху склонността на инвеститорите към рискови активи.

Европейската комисия прие днес споразумение за партньорство с България на

Европейската комисия прие днес споразумение за партньорство с България на ...

... дванадесетото споразумение за периода на финансиране 2021—2027 година след вече приетите за Гърция, Германия, Австрия, Чехия, Литва, Финландия, Дания, Франция, Швеция, Нидерландия и Полша.  Източник БНТЕвропейската комисията одобри в сряда споразумението за партньорство с България

Европейската комисията одобри в сряда споразумението за партньорство с България ...

... сектор на аквакултурите и преработвателен сектор, включително на местните общности, занимаващи се с рибарство и аквакултури, както и за прилагането на международното управление на океаните.


Терминал в Черно море предназначен за износ на казахстански петрол

Терминал в Черно море предназначен за износ на казахстански петрол ...

... сигурност на фона на рисковете, възникнали заради войната в Украйна. Казахстан освен това не признава независимостта на подкрепяните от Москва сепаратистки републики в Източна Украйна.  Църковните свещи поскъпнаха двойно  Най популярната от 40 стотинки вече се

Църковните свещи поскъпнаха двойно  Най популярната от 40 стотинки вече се ...

... година, твърдят източници на NOVA. С  парите основно се покриват режийни разходи. Именно с тях Светия Синод обяснява двойно увеличение.С приходите се издържат и духовните семинарии.  
Поради започналото повишаване на температурите Изпълнителна агенция Главна инспекция по

Поради започналото повишаване на температурите Изпълнителна агенция Главна инспекция по ...

... трудът се полага основно на открито. Контролните органи извършват проверки както по сигнали, така и по време на текущата си инспекционна дейност, информират от ГИТ.
Новият директор на Пристанище Варна ЕАД Ивайло Гавраилов заяви че

Новият директор на Пристанище Варна ЕАД Ивайло Гавраилов заяви че ...

... няма как да бъдат товарени при директна обработка и при такава организация ще настъпят и задръствания на входно-изходните пунктове на Варна", заяви Гавраилов. снимка: Пристанище Варна