Бившият германски национал Сандро Вагнер обяви края на състезателната си

Бившият германски национал Сандро Вагнер обяви края на състезателната си ...

Бившият германски национал Сандро Вагнер обяви края на състезателната си кариера.


Бившият германски национал Сандро Вагнер обяви края на състезателната си кариера. Ето какво сподели той пред "Билд":

"Аз съм безкрайно благодарен на футбола за хубавия живот, който ми даде. Имах идеалната възможност да постигна своите мечти и цели. А да облека националната фланелка на Германия е едно специално усещане, специална гордост. 32-годишният Вагнер стартира кариерата си в Байерн (Мюнхен), след което премина през Вердер, Херта (Берлин) и Хофенхайм.

През 2018 година той се върна в Мюнхен като резерва на Роберт Левандовски, след което замина за Китай и поигра малко за Тянзцън Теда. С националната фланелка на Германия Вагнер спечели Европейското първенство за младежи до 21 години през 2009, а в мъжкия отбор има само 9 мача. Беше в групата за Купата на Конфедерациите през 2017 година, но след като не беше включен за Мондиал 2018 обяви отказването си от Бундестима.

Вагнер скоро ще получи първия си треньорски лиценз и от следващата година се надява да започне и тренрьорска кариера. Само в последните две седмици край на кариерата си сложиха още Бенедикт Хьоведес и Андре Шюрле, световни шампиони от 2014 година в Бразилия.
Бени Хьоведес сложи край на футболната си кариера
Бени Хьоведес сложи край на футболната си кариера

За последно игра за Локо (Москва)

Източник: topsport.bg