Няма никаква причина за промяна на българската позиция спрямо Република

...
Няма никаква причина за промяна на българската позиция спрямо Република
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Позицията на София не зависи от това кой управлява Северна Македония

Няма никаква причина за смяна на българската позиция по отношение на Република Северна Македония. Позицията на София не зависи от промяната на властта в нашата югозападна съседка. Това съобщи в изявление за БГНЕС евродепутатът от ЕНП, който е един от най-хубавите познавачи на проблемите на РСМ.

„ Няма причина да има някаква смяна в българската позиция по отношение на районен съд Македония, тъй като не може да има смяна в нещо, което ние сме декларирали. Сред тях са осъществяването на Договора за добросъседство от 2017 година, за недискриминация на жителите, които декларират своята българска принадлежност, за говора на омразата, за операциите и фалшификациите във връзка с историята. Това са тематиките, които би трябвало да бъдат не просто решени, а обезпечено решени за нас. Те са извънредно европейски, тъй като са свързани с европейските полезности за недискриминацията и приемливост. Не може да се чака смяна на българската позиция по тях “, сподели Ковачев.
 Андрей Ковачев: районен съд Македония би трябвало да стане част от Европейски Съюз, само че без наследството на Тито Андрей Ковачев: районен съд Македония би трябвало да стане част от Европейски Съюз, само че без наследството на Тито
Няма разумно пояснение, за какво откакто Албания е покрила всички критерии и има единогласие в Съвета за това, тя да не стартира договаряния...

Той акцентира, че българската позиция за започването на договарянията на РСМ с Европейски Съюз не зависи от промяната на ръководството в Скопие. „ Не може да се чака от София нещо да трансформира. РСМ е претендент за Европейски Съюз, ние поддържаме участието й в Европейски Съюз. Това сме го правили постоянно и преди учредено на европейските полезности, а не учредено на идеологията от времето на югодиктатора Тито с всички нови продължения на тази идеология, която е учредена на дискриминация по отношение на намерено заявяващи своята българска еднаквост жители “, уточни евродепутатът от ЕНП. Ковачев съобщи, че следи деликатно политическите процеси в нашата югозападна съседка.

Той предизвести водача на опозицията Мицкоски, че със своите дейности единствено в допълнение отдалечава европейската вероятност на Скопие. „ Наблюдаваме изявленията на Мицкоски, който наскоро съобщи, че в случай че стане министър председател, ще денонсира едностранно Договора с България. Това по никакъв метод не поддържа европейското участие на РСМ. Наблюдаваме и обособени градове в РСМ, където болшинството от ДПМНЕ взема решение да възвърне името Република Македония, което пък води до проблеми с Преспанския контракт и до раздразнителност при гърците “, съобщи Ковачев.

Той уточни, че и в самото държавно управление на Зоран Заев няма единно мнение. „ Докато Никола Димитров е доста провокативен и изопачава българската позиция, то външният министър Буяр Османи се пробва, въпреки и много внимателно да подава позитивни сигнали, че и жителите, които декларират своята българска еднаквост, би трябвало да имат същите права, не би трябвало да бъдат дискриминирани и би трябвало да имат достъп до държавната администрация. Това са сигналите, които приказват за разнопосочност в самото държавно управление “, сподели Ковачев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР