Бившият треньор на Ювентус Масимилиано Алегри обяви, че въобще не

Бившият треньор на Ювентус Масимилиано Алегри обяви, че въобще не ...

Алегри: Не съжалявам за раздялата с Юве.

Бившият треньор на Ювентус Масимилиано Алегри обяви, че въобще не съжалява за раздялата с торинци. Специалистът изведе "Старата госпожа" до 5 поредни титли в Серия "А", но през лятото освободи мястото си, което бе заето от Маурицио Сари.

"Въобще не съжалявам за решението си. Нещата не бива да се насилват. След пет години бе време за промяна. Може би президентът бе разбрал това преди мен. Изминахме дълъг път от началото, когато бях замерян със зеленчуци на базата във Виново... Оставам в добри отношения с Аниели, дори прекарахме известно време заедно през лятото. Той е млад човек с големи идеи за европейския футбол. Освен това прави всичко възможно за подобряване на италианския футбол", заяви Алегри.

Специалистът сподели мнението си за отиването на Бепе Марота в Интер, за работата си с Кристиано Роналдо и за наследника си Маурицио Сари.

"Не бива да мислим за това, че Марота вече не е в Ювентус. Той изгради силен състав в Интер и направи правилен избор с назначаването на Конте. Те имат отбор, способен да спечели Скудетото. Силата на Роналдо е ментална. Той е на 34 години и многократно е печелил титлите в първенствава, в които играе, Шампионската лига, "Златната топка" и др. Въпреки това не спира да търси нови и нови стимули, за да се развива и да продължава да прави разликата на терена. Техниката също е от огромно значине, за да останеш на това ниво толкова много години, но в основата на всичко е мисленето му и неговият професионализъм. Дали бих предпочел да работя с Роналдо или с някой млад талат? Роналдо, без да се замисля. Тайно наблюдавам Ювентус на Сари по телевизията. Следя техните мачове, включително и дербито с Наполи. Сега съм без работа и мога спокойно да се наслаждавам на мачовете. Докато работех, нямах време да гледам футбол", разкри Алегри.

Източник: sportal.bg