Актуални Новини - Новини

Министърът на енергетиката Александър Николов допусна че парното и топлата

Министърът на енергетиката Александър Николов допусна че парното и топлата ...

... съответните решения, се работи активно с Европейската комисия и с регулаторните органи на двете държави за това трасето да бъде въведено в експлоатация възможно най-бързо.


Инспектори от Главна дирекция Инспекторат за опазване на културното наследство

Инспектори от Главна дирекция Инспекторат за опазване на културното наследство ...

... за премахване на нерегламентираните монтажни дейности по интериора на сградата". За нарушението ще бъде съставен и Акт за административно нарушение по Закона за културното наследство.


Инфлацията ще продължи да расте това води след себе си

Инфлацията ще продължи да расте това води след себе си ...

... работодателските организации признаха, че покупателната способност на българина e намаляла значително и затова също призоваха фирмите да индексират заплатите, така че да наваксат рекордната двуцифрена инфлация.


Придвижване на личен състав и техника от състава на Сухопътните

Придвижване на личен състав и техника от състава на Сухопътните ...

... се придвижат формированията с участвалата в учението техника и личен състав, посочват от МО. Органите на Служба "Военна полиция" ще осигуряват съпровождането на военните колони.Под ръководството на прокуратурата този следобед в Сливен се е

Под ръководството на прокуратурата този следобед в Сливен се е ...

... То е започнало във връзка с незаконни цигари. Засега повече подробности не са известни. Най-вероятно утре от държавното обвинение ще разкрият детайли за мащабната спецоперация.               

Федералната служба за сигурност ФСО е мощна организация с широк

Федералната служба за сигурност ФСО е мощна организация с широк ...

... и опозицията, следи се социално-икономическата ситуация в регионите ... Например, ако губернатор подаде оставка поради загуба на доверие в правителството, тогава най-вероятно е замесена ФСО.


Съветът за електронни медии СЕМ се готви да санкционира bTV заради

Съветът за електронни медии СЕМ се готви да санкционира bTV заради ...

... и любовни ласки. Наплатанова предложи "да извикаме доставчика" за разговор, а Момчилова й отговори, че вече е поканен. "Ще настоявам да бъдат наложени санкции", заяви Момчилова.Министър председателят Кирил Петков проведе работна среща с европейския комисар по

Министър председателят Кирил Петков проведе работна среща с европейския комисар по ...

... В рамките на разговора премиерът Кирил Петков посочи, че България и занапред ще продължава да има активна роля за стабилността и просперитета в Югоизточна Европа.


Москва извика днес във външно министерство посланика на Португалия в

Москва извика днес във външно министерство посланика на Португалия в ...

... беше изразен решителен протест във връзка с "провокативното решение на Португалската република да обяви 10 служители на руското посолство за персона нон грата”, предаде БГНЕС.

Минималната основна месечна заплата на директор в средното образование става

Минималната основна месечна заплата на директор в средното образование става ...

... са включени дните за квалификация и за изпълнение на служебни задачи, възложени от регионалните управления на образованието, от министъра или Министерството на образованието и науката.Току преди посещението на българския държавен глава в Германия немскоезичното издание на

Току преди посещението на българския държавен глава в Германия немскоезичното издание на ...

... в "Дойче веле" и да бъде публикувана на интернет-страницата на медията. С уважение, Кирил Атанасов, Секретар за връзки с медиите на Президента на Република България


Все пак еврошампионът Италия може да участва на Световното първенство

Все пак еврошампионът Италия може да участва на Световното първенство ...

... дисциплинарно досие във връзка с възможната дисквалификация на играча. В този контекст Чилийската и Перуанската футболна асоциация бяха поканени да представят своите позиции пред централата. 


От Спаси София днес поискаха оставката на кмета Йорданка Фандъкова заради катастрофалната

От Спаси София днес поискаха оставката на кмета Йорданка Фандъкова заради катастрофалната ...

... защото лошото управление на Фандъкова в София не трябва да бъде поощрявано да продължава да ограбва София!” - категоричен е лидерът на Спаси София - Борис Бонев.


Минималната основна месечна заплата на директор в средното образование става

Минималната основна месечна заплата на директор в средното образование става ...

... са включени дните за квалификация и за изпълнение на служебни задачи, възложени от регионалните управления на образованието, от министъра или Министерството на образованието и науката. 

Повече от 160 милиона деца в света са ангажирани с детски труд се

Повече от 160 милиона деца в света са ангажирани с детски труд се ...

... национални органи" за "по-голям ангажимент" за премахване на "структурните причини за глобалната бедност и скандалното неравенство, което продължава да съществува сред членовете на човешкото семейство".Вицепремиерът Корнелия Нинова разпореди Министерството на икономиката и индустрията да стартира онлайн анкета

Вицепремиерът Корнелия Нинова разпореди Министерството на икономиката и индустрията да стартира онлайн анкета ...

... на икономиката и индустрията. (стандартизираната таблица може да се изтегли  и да се изпрати попълнена на електронен адрес ) Крайният срок е последният ден на всеки месец.Ежегодно на 19 май се отбелязва Европейският ден за борба

Ежегодно на 19 май се отбелязва Европейският ден за борба ...

... значително повишен здравен риск от заболявания на сърдечно-съдовата система (инфаркт на миокарда, мозъчен инсулт). С нарастване на обиколката на талията се увеличава и кръвното налягане.