Местни Избори 2019


Вече е напълно ясно - изборите за кмет в село

Вече е напълно ясно - изборите за кмет в село ...

... избран за кмет на село Бозвелийско. Припомняме, че изборите бяха спечелени от Дамян Дамянов. Той беше кандидат на ГЕРБ. Досега, 20 години, управляваше Живко Панев, който загуби битката. Самият Дамянов отрича, че е манипулирал вота, но пред bTV каза, че действително има измама - въпросът е кой я е направил.


Административният съд отложи делото на Мая Манолова за евентуални фалшификации

Административният съд отложи делото на Мая Манолова за евентуални фалшификации ...

...   В 14-те класьора с доказателства за нарушения, внесени от инициативния комитет на Мая Манолова след местните избори, се твърди за поне 7000 недействителни бюлетини, 7000 дописани граждани в списъците и 7000 души купен ромски вот, сборът от които е повече от разликата между двамата кандидати за кмет на София.


Съдебните решения, с които на първа инстанция бяха потвърдени резултатите

Съдебните решения, с които на първа инстанция бяха потвърдени резултатите ...

... 7 изборни дела приключи Административният съд във Велико Търново, няма решения за касиране на местните избори. По две от делата - за избора на общински съветници във Велико Търново и за кмет на село Леденик, по време на делата жалбите бяха оттеглени и производствата прекратени, припомня Националното радио.    На 9 декември, понеделник, от 13.00 часа, на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев

На 9 декември, понеделник, от 13.00 часа, на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ...

... На 9 декември, понеделник, от 13.00 часа, на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев инициира среща с представители на Централната избирателна комисия, на отговорните институциите за провеждането и организацията на местните избори тази година, както и анализатори на изборния процес. Целта на срещата е да бъдат набелязани проблемите и начините за тяхното отстраняване.


„Важно е, че съдът допусна съдебна експертиза за това как

„Важно е, че съдът допусна съдебна експертиза за това как ...

... нарушения в следващите избори“, изрази увереност Манолова. „Предстои да видим какви са размерите на щетите, настъпили след начина, по който ОИК е организирала изборите и приемането на протоколите. Ще предоставим на медиите жалбата с всички доказателства, за да имат непосредствена информация за това как се правят изборите“, подчерта още Манолова.


Местни избори 2019 Няма да преброяват ръчно бюлетините от изборите

Местни избори 2019 Няма да преброяват ръчно бюлетините от изборите ...

... закононарушения и други факти, компрометиращи вота. Мая Манолова внесе жалба за касиране на изборите Манолова изчисли, че на втория тур има близо 7000 недействителни бюлетини. "На първия тур на кандидат за кмет се падат средно по 500 недействителни бюлетини, на втория тур те вече са 3500”, отчете бившият омбудсман тогава.Днес от 10.00 ч. е насрочено делото на Мая Манолова

Днес от 10.00 ч. е насрочено делото на Мая Манолова ...

... 14 тома доказателства за манипулиране на изборните резултати, като посочи близо 900 протокола и изборни книжа с установени от екипа й закононарушения и други, компрометиращи вота на гражданите, факти. Делото е № 12751/2019 г. и ще се гледа на съдебно заседание в Административен съд - София-град на ул. "Вашингтон" 17.


Внасяме жалба за касиране на изборите в София, внасяме 14

Внасяме жалба за касиране на изборите в София, внасяме 14 ...

... да бъдат разобличени тези манипулации. Въпросът е кой къде ще застане за честните или не честните избори. Не трябва да остане ненаказана тази изборна манипулация. Предстои да видим дали ще има наказани. Предприели сме каквото е трябвало. Институциите и партиите трябва да застанат зад честността на изборите", каза още той.


Мая Манолова внася искане за касиране на изборите за кмет

Мая Манолова внася искане за касиране на изборите за кмет ...

... и петиция, с която да оспори резултата от вота и да поиска  законодателни промени, които да въведат машинното и електронното гласуване. Резултатите от изборите ще обжалват и кандидати за районни кметове на БСП - за кварталите „Искър“, „Люлин“ и „Красна поляна“. Жалбите ще бъдат депозирани следобед в Общинската избирателна комисия.


Първа ефективна присъда за купуване на гласове на местните избори.

Първа ефективна присъда за купуване на гласове на местните избори. ...

... Драганов. Самият Йордан Лечков е извикан на разпит. Той е заявил, че няма връзка със случая. Няма и доказателства той да е замесен. На първият тур на изборите Йордан Лечков получи 2130 гласа и остана трети с едва 5% от общия вот. Той отрича да има нещо общо със случая.


Административен съд Сливен разпореди повторно преброяване на бюлетините за избор

Административен съд Сливен разпореди повторно преброяване на бюлетините за избор ...

... при преброяването ще има и Общинската избирателна комисия в Сливен. Според Росица Колева от ОИК Сливен, това преброяване няма да доведе до промяна на сегашното положение. "СИК-овете са си свършили добре работата и не смятам, че ще се стигне до драстична промяна на резултатите", коментира тя, цитирана от сайта slivenpost.bg.Отчет на резултатите от местните избори ще направи ГЕРБ. В националната

Отчет на резултатите от местните избори ще направи ГЕРБ. В националната ...

... 163 общини и има най-много общински съветници - 1807 за цялата страна. БСП са трети", каза председателят на националния предизборен щаб Цветомир Паунов при откриването на форума.  Очаква се след срещата да стане ясно дали промените в местните структури на партията ще продължат, за което Борисов намекна в дните преди изборите.


Местни избори 2019 ЦИК обяви избирателната активност на втори тур

Местни избори 2019 ЦИК обяви избирателната активност на втори тур ...

... показател влияе на превантивните мерки, които са предприети от МВР по обезпечаване на изборите. Това е, което мога да ви кажа в най-общ план. По конкретните досъдебни производства, по някои от тях още се провеждат действия по разследване. Представляват съдебна тайна и няма как да дадем повече конкретика", допълни Маринов.


Две основни числа бяха представени на заключителната пресконференция на ЦИК.

Две основни числа бяха представени на заключителната пресконференция на ЦИК. ...

... активност е била в Пловдив и във Варна. Общият брой на жалбите и сигналите е 348. Те включват периода от насрочването на изборите до вчерашния ден, съобщи председателят на ЦИК Александър Андреев. 7 жалби и сигнали са за купуване на гласове, които са препратени на органите на прокуратурата и МВР.


До края на седмицата БСП ще внесе в Административния съд

До края на седмицата БСП ще внесе в Административния съд ...

... на досъдебни производства поради това, че не сме предоставили достатъчно доказателства. Не е наша работа да събираме доказателства, имаме съмнения, които трябва да се проверят“, заяви Пенчев. Радио Шумен припомня, че на балотажа в Шумен Любомир Христов от ГЕРБ получи със 77 гласа повече от кандидата на БСП Венцислав Венков.


„Потресен съм от тази дивашка, мутренско-бандитска кампания, която в последните

„Потресен съм от тази дивашка, мутренско-бандитска кампания, която в последните ...

... същото – тогава на първия тур имах 273 гласа там. На втория тур, след същата „профилактика“ получих 35 гласа. Искам щабът на неуспелия кандидат и държавните институции да коментират тези резултати. Ако няма реакция на държавата, вероятно ще поискам среща с посланиците на страните членки на ЕС“, твърди Георг Спартански.Изпълнителното бюро на БСП реши да подкрепи Мая Манолова в

Изпълнителното бюро на БСП реши да подкрепи Мая Манолова в ...

... левицата Корнелия Нинова заяви, че Инициативният комитет на Манолова има право да иска касиране на резултатите от балотажа в София. От щаба на Мая Манолова поискаха повторно гласуване, след като изразиха съмнения, че резултатът в полза на Йорданка Фандъкова е бил манипулиран с помощта на купени гласове и надписани протоколи.


Резултатът, който постигнахме на изборите е много добър. Подкрепатани беше

Резултатът, който постигнахме на изборите е много добър. Подкрепатани беше ...

... коалиционния си партньор ГЕРБ? Румен Христов отговори, че те са самостоятелна формация, но въпреки това такъв брифинг предстои. След местния вот СДС спечели 193 общински съветници, 10 кмета, кметове на кметства, като във Видин и Монтана са спечелили техните кандидати, а в Кюстендил и Плевен са подкрепили спечелилите, обобщава БГНЕС.


"София не се подведе по манипулативните внушения на един политик, ...

... тук да превзема държавата", продължи Горанов. "Ако добавим енергията на Мая Манолова в електроенергийната система на страната, трябва да спрем АЕЦ "Козлодуй", отбеляза той. Той нарече "социален експеримент" кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, защото няма опит в управлението и не е проявила "сериозна ценностна система в политиката".


Гласовете на ромите от

Гласовете на ромите от "Факултета" се оказаха решаващи за спечеления ...

... Във "Факултета" Малинов има едва 225 гласа – резултат, който издигнатият от ГЕРБ получава и дори надхвърля в някои отделни секции. Впечатление прави и това, че излезлите да гласуват на втори тур във "Факултета" са горе-долу колкото тези отишли до урните на първия, когато ГЕРБ пак беше хегемон в махалата.


БСП вероятно ще поиска повторно преброяване на бюлетините в Шумен

БСП вероятно ще поиска повторно преброяване на бюлетините в Шумен ...

... да подадат жалба до края на седмицата. "Манолова показа, че алтернатива в столицата има. Разликата е минимална, има огромен корпоративен вот, купени са и ромски гласове. Ще ги извадим отново в секции и ще ги представим пред вас", каза Нинова. По думите ѝ резултатите на социалистите показват, че "промяната започва":Според данните на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК) на

Според данните на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК) на ...

... 153 103. Същата е ситуацията при отминалите през май евроизбори. Тогава общият брой на гласоподавателите в София е 1 147 812. Подобен казус е възникнал и в Плевен. Там обаче на втория тур в избирателните списъци са се появили около 20 000 хора повече, отколкото са били на първия.  


Кметовете на осемте столични района на

Кметовете на осемте столични района на "Демократична България" получават тежко ...

... на "Демократична България" ще работи за промяна на начина на управление на общинските дружества и на управлението на общинските имоти. Той обяви, че "Демократична България" има амбициозни намерения да се въведе дигитално управление, което не е просто повече компютри в работата на общината, а смяна на логиката на административните процеси.


Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е свикал в

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е свикал в ...

... зад инициативни комитети. Той имаше предвид основно кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. Тя беше издигната от инициативен комитет и подкрепена от БСП. В нощта след изборите щабът на Манолова обяви, че иска касиране на изборите заради многото сигнали за нарушения и съмненията за купуване на ромски гласове.


Гласувалите на балотажа за кмет на София привърженици на

Гласувалите на балотажа за кмет на София привърженици на "Демократична ...

... Манолова са успели да постигнат почти идентична демографска структура на вота си. Това се дължи на факта, че вотът за ГЕРБ поначало е идентичен с профила на "средния" българин, а вотът за Манолова за втория тур наистина е заприличал на "общ фронт", който е представителен за "средния" софиянец, коментира "Галъп".


Новоизбраният кмет на Пловдив Здравко Димитров даде първа пресконференция, след

Новоизбраният кмет на Пловдив Здравко Димитров даде първа пресконференция, след ...

... насрочено и първото заседание на новия местен парламент. На журналистически въпрос „дали ще има заместници от други партии в новия кметски екип“, Здравко Димитров коментира, че това е въпрос на разговори и заяви, че „ГЕРБ в уредени мачове не играе“. Първата кметска задача, която Зико си поставя, е трафикът в града."В София започва едно движение – а започне ли в ...

... хил. гласа повече отколкото БСП има на тези избори. Откъде идват? Взимаме най-дясната партия в България – традиционните демократи. Таблиците показват, че над 40% от тези хора, които са инстинктивни антикомунисти, са пуснали за Манолова, а малко над 30% за Фандъкова. Даже те допринасят за намаляването на разликата между двете".


Местни избори 2019 Експерти: „Не подкрепям никого

Местни избори 2019 Експерти: „Не подкрепям никого" предопредели резултата в ...

... Варна Профсъюзите ще блокират VW да строи завод в Турция 8 жени, една култова рокля: коя я носи по-добре Вижте как мечти се посяват в ученически раници Тези зодии ще са големи късметлии през ноември Като близнаци: Знаменитостите, които си приличат нереално много Едни от най-забавните моменти на кралското семейство


Цветелина Нелова, която е съпруга на дългогодишния кмет на село

Цветелина Нелова, която е съпруга на дългогодишния кмет на село ...

... подкрепата на различни политически сили. През месец май т.г. той бе осъден на първа инстанция като ръководител на група за рекет, лихварство, побоища и палежи. Заради продължително му задържане в ареста в началото на 2018 г. бяха прекратени и правомощията му като кмет на врачанското село.