Столичната библиотека отбелязва първата годишнина от откриването на своя пети

...
 Столичната библиотека отбелязва първата годишнина от откриването на своя пети
Коментари Харесай

С Дни на книгата и четенето Столичната библиотека отбелязва първия рожден ден на филиал Овча купел

 Столичната библиотека отбелязва първата годишнина от откриването на своя пети филиал в София - филиал " Овча купел ". Новият филиал стана третата съвременна библиотечна локация на институцията за последните шест години на пъстрата културна карта на столицата. Само за една година новият филиал има към този момент над 1400 читатели, 15 хиляди визити, 22 хиляди заети книги.
Филиалът предлага на читателите и посетителите:

    фонд с над 5 хиляди тома книги
    комфортни пространства за четене и занимания – Зона за художествена литература, Детски ъгъл, Зона за четене и Зона за учене (за тийнейджъри)
    модерна техника - компютри, преносими компютри, роботчета за програми-ране, 3D очила, мултимедия, WI FI
    свободен достъп до всички електронни и цифрови запаси на библиотеката
    Ползване на цифрови просветителни платформи за възпитаници

    Инициативи за поощряване интереса към четенето и ученето на деца и възпитаници - срещи със модерни български автори; седмично арт ателие, работилници за цифрови умения

Дните на книгата и четенето, отдадени на 1 година от откриването на филиал " Овча купел " на Столичната библиотека, се провеждат с поддръжката на Столичната община и са част от Националната акция " Походът на книгите " и " Маратонът на четеното " 2023 година

В празничните дни на филиала 21 - 23 март са включени:
    В почивните дни на филиала 21 - 23 март, в това число:  визити на мобилния филиал на библиотекаря в детски градини и образователни заведения в района. Библиотеката е заредена с 1500 занимателни шлагера и издания. Десетки и възпитаници също могат да получат безвъзмездни читателски карти, да си вземат обичана и трсена книга, а някак гратис ще получат - детски книжки, просветителни игри, ваучери за книги. Новата библиотека ще даде чудесна опция да учите на ново място или да поръчате доклад на https://mypaperdone.com/do-my-dissertation и да се насладите на обичаната си книга.

Празнична стратегия на 23 март (в самия филиал " Овча купел " и навън):
    Детска стратегия (15:00 ч.) Децата и учениците ще могат да вземат участие в просветителни STEM игри и занимателно програмиране с разнообразни ботове и 3D писалки; атрактивни национални корейски игри, арт ателие навън. За децата ще има и дарове – детски книжки, албуми за оцветяване.
    Възрастните гости ще могат да се включат в буккросинга " Споделени книги " – " Вземи, прочети, върни " като дарят ново прочетено заглавие от персоналната си библиотека и вземат друго забавна книга. Библиобусът на Столична библиотека също ще обслужва читатели на празника. Всички искащи ще могат да получат безвъзмездна читателска карта.
    Музикално-поетична стратегия (16:30 ч.). Изпълнения на Ели Раданова (вокал), Венци Дреников (клавишни), Иван Бороджиев (саксофон), вокална групировка " Елици " към НГДЕК, фолклорно дуо.
  

 Известните български създатели - Мирела Иванова, Здравка Евтимова, Владимир Зарев, Амелия Личева, Алек Попов, Кристин Димитрова, както и младите участници от шампионата по лирика на софийските учебни заведения " Млада метафора " 2022 ще четат свои произведения и ще раздават книги с подписи.
Към участниците в празненството ще се причислят публични представители на Столичнта община и районната администрация, преподаватели и студенти от Нов български университет, възпитаници от учебни заведения в региона.

Споделете първия рожден ден на филиал " Овча купел " с обичани създатели, музиканти и с екипа на Столичната библиотека!
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР