Трябва да си наистина лековерен, за да не припознаеш тежката

...
 Трябва да си наистина лековерен, за да не припознаеш тежката
Коментари Харесай

И замириса на... избори

 Трябва да си в действителност доверчив, с цел да не припознаеш тежката и добре познатата ни миазма на приближаващите избори. Това все по-ясно усещат с кожата си всички от крепко облъчвания от ръководещите електорален масив. Само някой да не се обиди на това неуместно определение. Използвам го обаче, тъй като компанията на власт неведнъж към този момент е доказвала отношението си към гласоподавателите, възприемани като лесна за манипулиране маса, осигуряваща удобно битие за богопомазани, доближени, отдадени и куп краткотрайно задоволени под постоянно слънчевата страна на живота. Но добре знае се, че всяка приказка има и край. В детските - той постоянно е благополучен, с цел да не се стресират подрастващите и имат спокоен сън. В нашата си родна алегория доминират демони, ловки измамници и откровени нарушители, всичкознаещи политически рентгенолози, дежурни оплаквачи и също дежурни самохвалковци...
И този път хората от върха на държавната пирамида мъчно ще ни изненадат с истински хрумвания в изискванията на все по-засилващ се избирателен полъх. От торбата с обещанията се вади сякаш мас за дежурната болежка с едни от най-ниските пенсии в света. Щели да ги вдигнат малко, естествено чак през идната година, а за старите пенсии - нищо не споделят. А имат ли визия самообявилите се за политици по какъв начин се живее с 250 лв. месечно. Та това са едвам 125 евро - по-малко от дневните пари на една силиконова ходеща кукла по моловете, по-малко от сметка за двама в не изключително първокласен европейски ресторант, по-малко от една наложителна застраховка гражданска отговорност за автомобил, която с изключение на правото да се движиш не ти дава съвсем нищо в подмяна, в доста, доста пъти по-малко от депутатската заплата и отново в пъти по-малко от нужните средства за от малко малко естествен живот.
 Всичко това потвърждава националната мъдрост, че утолен на гладен не има вяра. На докопалите се до държавната пара не им пречи обаче с изразена милозливост на всички пенсионери над 65 години, естествено отново през идната година, да се дават обещание безвъзмездни ваксини за грип. Колко е хуманно и електорално пригодно единствено. Ами ваксинирайте със същата угриженост гратис възрастните в този момент, в предверието на грипния сезон. Ако вадите обилно пари защо ли не и се хвалите с фрапантно понижение на контрабандата, то за какво не отделите средства от хазната и помогнете на възрастните, за някои от които, настояват експерти, грипът ще бъде съдбовен. Не, евентуално ще е отговорът, съпроводен с следващото омайване за новия бюджет. Ами отложете повишаването на хляба с 15 % тогава. Но, това е пазарната логичност, ще бъде отговорът. А каква е логиката фрапантно доста български жители да живеят единствено с самун и кофичка кисело мляко дневно? Пак пазарна ли? Без медикаменти даже, без средства за нови облекла, да не приказваме за почивки и културни развлечения. Тези несретници, само че не по своя виновност, разчитат най-малко на наличен самун. Тях не ги интересуват скъпите и добре опаковани разновидности на насъщния. Дали има лимец и с какъв брой зърна е, да вземем за пример? Те не вършат прочистващи диети с обичайния български плод манго, или известната по нашите географски ширини чия. Тяхна благосклонност се изправя всеки ден пред казуса с физическото оцеляване, само че и, което евентуално е дразнещо за някои, носят своя кръст с достолепие. Защото имат морал, който придвижват с годините и не менят според от моментната обстановка. Понасят всичко, даже и унижението от недоимъка, само че ги боли за разрухата на сътвореното от тях и всеобщия обир в отечеството. Звучи плакатно, само че е истина, уви. 
Всичко това е тъжно и обидно, само че надали възбужда толкоз сетивата на хората във властта. Явно те към този момент съзират очертанията на предварителните избори и пренастройват цялата машинария за преодоляването, да, за преодоляването на вота. Ето за какво овреме се стартира със самобитната артилерийска подготовка. Демонстрира се държавност, което след поредицата от толкоз нещастия и фалове в ръководството е, меко казано, смешно. Но явно никой по върховете и не мисли  за прочувствените терзания на този или оня, значимо е облъчването да стартира, и то в този момент. Затова в селекциониран миг започнаха показните полицейски акции против добре известни от много време босове от подземния свят. Поради същата причина изгърмяха едри риби от противозаконния цигарен и алкохолен отрасъл. Пристъпи се и към едни съществени поправки на ремонтите, пък и на едни други поправки поради ремонтите, все едно е за последно. Кой знае? ТОЙ също отсече със размах три министерски глави от плътта на кабинета, което си е покрай главен ремонт... Които, а и освен те, евентуално с страхопочитание са възприели думите на папа Фарциск тези дни, че " сексът е подарък от Бога ". Ето ви, уважаеми, добър мотив за единство и превъзмогване на жестоката борба. Все отново сме хора, пък въпреки и в пълзящото благовоние на евентуален предварителен избор.

 

Виж всички публикации от Николай Коев-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР