Столична община налага глоба от 100 хил. лева на Трейс

...
 Столична община налага глоба от 100 хил. лева на Трейс
Коментари Харесай

Столичната община глобява "Трейс Груп" със 100 хил. лв. заради некачествения ремонт на жълтите павета

 Столична община постанова санкция от 100 хиляди лв. на " Трейс Груп Холд " за позволено увреждане на жълтите павета при ремонта на Зона 4 от градския център. След подаден сигнал за съзнателно строшаване нацяло керамично паве от строителен служащ е формиран констативен акт от Столичната община, заяви Bulgaria ON AIR.
 
Наказателното разпореждане ще бъде издадено в сходство със Закона на устройство и застрояване на Столична община, защото той планува по-високи санкции за разваляне от Закона за културното завещание.
Жълтите павета, които са положени в центъра на София при започване на ХХ век, са оповестени за единична урбанистична и архитектурно-строителна културна полезност през 2016 година със заповед на министъра на културата по предложение на кмета на Столичната община и решение на Столичен общински съвет.
 
За позволеното съзнателно увреждане кметът на София Йорданка Фандъкова изпраща сигнал и до Софийската градска прокуратура. Преди дни столичният кмет удостовери, че жълтите павета пред постройката на Народното събрание ще бъдат пренаредени.
 
Екипи на Столична община установяваха разбърквания на жълтия паваж на дребни сектори от пътните платна на бул. " Цар Освободител " пред постройката на Народното събрание. Възложено е на фирмата-изпълнител да сътвори организация за пренареждане на паважа в тези зони незабавно след стабилизиране на времето и подобаващи метеорологични условия.
 
При пренареждането ще се поправя надлъжната и напречната връзка с неремонтираните сектори. Това ще ограничи приплъзването на новонаредения паваж по посока на неремонтираното кръстовище при Българска академия на науките, в което има необятни фуги, позволяващи придвижване. Пренареждането на всички сектори, в което открито разбъркване, е за сметка на фирмата-изпълнител.
 
Обектът е част от главния ремонт на карето сред бул. " Цар Освободител ", ул. " Московска ", бул. " В. Левски " и ул. " Г. С. Раковски ", който е в развой на осъществяване и не е признат от Столичната община. Гаранцията на ремонта е пет години.
 
" Широките фуги при неремонтираната част разрешават разбъркване на павета. Зоната ще бъде пренаредена от компанията, когато атмосферните условия разрешават ", сподели инж. Ангел Джоргов, зам.-кмет на Столична община. Според него единствено при дребна част от пренаредените павета се е получило разбъркване.
 
" По принцип трафикът е огромен. Има кръстовище с пешеходна пътека. Шофьорите в тази зона набиват спирачки и вършат в допълнение изпитание върху настилката и прехлъзване – избутване ", изясни Красимир Цоклинов, представител на компанията реализатор.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР