Меморандумът Gemcorp е необвързващ. В него няма 1 млрд. долара

...
 Меморандумът Gemcorp е необвързващ. В него няма 1 млрд. долара
Коментари Харесай

Сагата Gemcorp - като виц

 Меморандумът Gemcorp е необвързващ. В него няма 1 милиарда $ и нито думичка обвързвана с валута и сума.

Това съобщи някогашният министър председател и съпредседател на " Продължаваме промяната " Кирил Петков от трибуната на Народното събрание във връзки с всички обвиняванията по негов адрес за меморандума. Той прикани да се смъкна тонът на напрежение по тематиката за Gemcorp. Петков като министър председател е направил нужното за преустановяване на меморандума с Gemcorp. Той (меморандумът - б.р.) освен че е преустановен, само че и двете компании нямат искания към България. От тези обстоятелства се прави опит за говорене за обири и милиарди, недоумява Петков. Според него цялата сага Gemcorp приличала на анекдот.
 От втората комисия Gemcorp: Кирил Петков небрежно и без инспекция е подписал меморандума
От втората комисия Gemcorp: Кирил Петков небрежно и без инспекция е подписал меморандума

Имало и нарушаване на Конституцията

Радомир Чолаков от ГЕРБ не схванал за какво Кирил Петков е дал единодушие да се попише въпросният меморандум. През 90-те години България се напълнила с всички интернационалните аферисти под претекст, че са доброжелателни хора, спомни си Чолаков и добави, че приготовлението за закононарушение също е тип закононарушение. " Жалко е, че през 2022 година са се ползвали обикновени схеми от 90-те години. Разбирам претенциите, че вие щяхте да бъдете моралните, почтените и да спирате корупцията, вие щяхте да бъдете светци, само че не трябваше да подписвате такива меморандуми. Това са схеми от 90-те години и тъпо, че просто жалко ви за образованието, нищо не сте научили ", заяде се Чолаков с депутатите от Политическа партия.
 ГЕРБ желаят неотложно отваряне на Плана за възобновяване поради Gemcorp
ГЕРБ желаят неотложно отваряне на Плана за възобновяване поради Gemcorp

Щетите от Асен Василев в енергетиката мъчно ще се компенсират, уверен е Бойко Борисов

Кирил Петков се срещнал с меморандума от някогашния министър на енергетиката Александър Николов. Той бил посъветван, че самият меморандум е добра концепция с мотив, че не носи риск към страната, а бил единствено опция без никакви искания. Когато някогашният министър председател схванал, че можело да има съветски вложител, той решил, че меморандумът трябвало да бъде преустановен с мандата на Министерство на енергетиката. " В нашето обучение липсва една глава - че не сме учили нищо за схеми и далавери. Нито една стотинка не е открадната от никого от Продължаваме промяната ", увери Петков. Кирил Петков дори не би желал да придобие схемите, измамите и кражбите, които както се изрази той ГЕРБ ги имат.
 Депутатите се захванаха с отчета на краткотрайната комисия Gemcorp
Депутатите се захванаха с отчета на краткотрайната комисия Gemcorp

Единственият, който се яви за чуване, беше някогашният енергиен министър Александър Николов

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия съобщи, че Народното събрание се трансформира в предизборно студио, което се употребява от неопитни политици, които приказват неистини и измами. За това престижът на Народното събрание пада под 10%, уточни социалистът. Така за Gemcorp. Депутатите гласоподаваха с 129 гласа " За ", 54 гласа " срещу " и 8 гласа " въздържали се ".
 Депутатите ще работят изключително, изслушват Демерджиев в Народното събрание
Депутатите ще работят изключително, изслушват Демерджиев в Народното събрание

Народно събрание ще прегледа и попълването на някои от парламентарните комисии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР