Късно снощи излезе информация за огнище на менингит в столична

...
 Късно снощи излезе информация за огнище на менингит в столична
Коментари Харесай

Огнище на менингит: 16 деца и двама възрастни са дали положителни проби

 Късно нощес излезе информация за огнище на менингит в столична детска градина. 1 дете е умряло предходната седмица, а 16 други и двама възрастни са дали позитивни проби. Веднага беше проведено проучването на всички деца от останалите 10 групи в детска градина " Вълшебство ". Техните братя и сестри също ще бъдат тествани. Резултатите се чакат до на следващия ден.

„ Детето повърна в четвъртък преди обед. В началото нямаше температура. После бързо стартира повишаване. Обадихме се на родителите и поискахме позволение да му бъде обещано лекарство. Таткото пристигна да го вземе. Изпълнихме всички наставления по протокол. Имаме информация, че детето е било връщано от лечебни заведения ”, сподели шефът на детската градина Гергана Петрова.
Проф. Кантарджиев: Детето с менингит е умряло в болница предходната седмица
5-годишното дете с менингит е умряло предишния петък в болница. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев. По думите му в градината няма пан...

Тя посочи, че в детската градина има 307 деца, разпределени в 11 възрастови групи. „ Първият ден проби бяха взети от децата в групата на умрялото. Изследвани са и братята и сестрите им. Вчера бяха изследвани и останалите деца от цялата градина ”, разясни Петрова по Нова телевизия.

„ Моето дете не се почувства добре във вторник – имаше температура, болки в корема, пресипнал глас и кашлица. Поисках от директорката документ, с цел да отвръщам и да потегли по лечебни заведения. Сега детето ми е вкъщи и е на лекуване с антибиотик. Знаем, че по-голямата част от децата са добре ”, описа една от майките на инфектираните деца. Тя алармира за неприятно отношение в няколко лечебни заведения в София.

„ Поведението в Инфекциозна болница е извънредно. Държат се надменно. Апелът ми към здравния министър е да има повече денонощни кабинети за незабавна помощ. Разбрахме, че умрялото дете първо е отишло в Педиатрията. След това са отишли в Инфекциозна болница. Охраната ги е върнала, тъй като няма незабавен кабинет. Родителите тръгнали към „ Пирогов ”, само че признаците се развили доста бързо ”, сподели дамата.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР