Инфлацията се лекува с инвестиции, с продоволствена и енергийна сигурност,

...
  Инфлацията се лекува с инвестиции, с продоволствена и енергийна сигурност,
Коментари Харесай

Чобанов: Трябва ни кабинет без диктат на малцинството, който да върне финансовата стабилност

 izbori_2023_v1_014  

 

Инфлацията се лекува с вложения, с продоволствена и енергийна сигурност, с подкрепяне на уязвимите групи. Това ще сътвори предсказуема среда, ще даде опция за инвестиции, за свободна конкуренция, или с други думи  – за успеваемост на стопанската система. Това съобщи лидерът на листите на Движение за права и свободи за София област и Ямбол доцент Петър Чобанов в избирателен спор по bTV, оповестиха от пресцентъра на Движението.

 

Той поздрави християните с празника Благовещение и мюсюлманите - с настъпването на Свещения месец Рамазан.

 

Дано положителната новина пристигна след 2 април – да бъде образуван постоянен кабинет с ясни планове и отговорности, който да взема решение проблемите на хората, сподели още при започване на дебата Чобанов.

 

Движение за права и свободи дава правилните решения в точния момент, съобщи досегашният ръководител на бюджетната комисия в Народното събрание, като даде образец с отпуснатите по 120 лв. за пенсионерите през 2021 година, което бе действителна помощ за възрастните хора. Те бяха и основа за последващо нарастване на пенсиите.

Но, когато през октомври предходната година това бе направено, стана по този начин,  една част от хората въобще не получиха нарастването, това е разликата, добави той.

 

Подкрепата за младите ще се усили като обърнем внимание на вложенията, с ограничения за уязвимите групи, насърчаване на стопанската система, със редуциране на пътя от производителите до трапезата, с поддръжка за животновъди, овощари, зеленчукопроизводители. Само по този начин българската храна ще има по-голям условен дял. Не би трябвало да прилагаме половинчати ограничения, не те правят работа, съобщи Чобанов. Според него би трябвало да се разискват такива, които включват подкрепяне още от раждането чак до професионалната реализацията на младите.

 

Всичко това би трябвало да се обхване с един непрестанен цикъл, сподели финансовият специалист и дълготраен народен представител на Движение за права и свободи.

 

Финансовият министър Велкова ясно разгласи предходната година - продължи ли Бюджет 2023, по този начин както функционираше този, през 2022-ра година, това значи, че ни чака близо 15 милиарда дълг за годината,  съобщи Чобанов като коментар за финансовото положение на страната. Трябва да се търси успеваемост, само че и финансов запас за уязвимите групи, безапелационен е той.

 

Последователна и изпреварваща е позицията на Движение за права и свободи в областта на енергетиката, съобщи Чобанов и напомни, че още през 2016-та година партията уточни главните проблеми – гарантиране на енергийната и продоволствена сигурност и самостоятелност. Необходимо е прогнозируемо развиване, създаване на базисни мощности, да използваме по-добре водните си запаси, с цел да стигнем и до водородната енергетика. Много значимо е да се построяват мощности за предпазване на сила, сподели Чобанов и добави:

 

Заради нескопосано ръководство остана отвън строя  ПАВЕЦ „ Чаира “, а грандоманският план за акумулатори размени парите за мелиорациите в Плана за възобновяване и развиване. Този план обаче е безусловно нужен поради климатичните промени, сподели Чобанов. Той подсети, че нито оперативните стратегии се осъществят, нито Стратегическия проект за земеделие работи, а за Плана за възобновяване и развиване „ взехме задатък, който бе изразходван за настоящи потребности. За да се осъществят планове по него, в този момент би трябвало да се харчат пари, заделени за друго “.

 

Благодарение на Движение за права и свободи беше призната енергийната поддръжка, уповавам се в бъдещия кабинет да успеем да приемем ограничения и за хората, които се отопляват на дърва, а това са 1 милион семейства, добави финансистът.

 

По отношение на външната политика Чобанов съобщи, че Движение за права и свободи е поредна от години. Според него би трябвало да се регистрира и националния интерес, както и да се слушат специалистите преди да се вземат решения.

 

Необходим е постоянен кабинет, който да създаде единна позиция, а не както направи последния постоянен кабинет– да има две външни политики. Трябва да се обърне особено внимание и на дипломатите, тяхната позиция също бе подценявана, сподели Чобанов.

 

Надяваме се, че най-сетне политиците да се вслушат в трите базови понятия, които са в центъра на предизборната акция на Движение за права и свободи – разум, отговорност и разговор, сподели той като очерта и какво би трябвало да е бъдещото държавно управление.

 

Това би трябвало да е държавно управление, в което да няма диктат на малцинството. Коалиция, която да прояви бюджетен разсъдък, да възстанови  финансовата непоклатимост и да се спре обедняването. Всичко това може да стане като се сложи дневният ред на хората в Народното събрание, когато седнем на масата на диалозите и час по-скоро стартираме да решаваме рецесиите.

 

За нас главен въпрос е мястото на правосъдната промяна, сподели Чобанов и напомни, че ДПС към този момент е внесла план, който касае Конституционни промени. Това би трябвало да се разисква в Народното събрание, с другите специалисти и гилдии, а не да се търси мнението на хора, които се укриват в екзотични дестинации, безапелационен е Чобанов.

 

От Движение за права и свободи сме потвърдили, че знаем и можем. По време на нашето ръководство бяхме признати в НАТО и Европейски Съюз, имаше най-вече вложения, най-голям стопански напредък и най-нисък дълг. Предвид идващите стратегически стъпки – и Шенген, и еврозоната, България има потребност още веднъж от нас.

 

С разсъдък, отговорност и разговор гласувайте за номер 13, с цел да може дневния ред на хората да стане дневен ред на политиците, прикани в края на дебата Петър Чобанов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР