България срази Куба и го подчини с категоричното 3:0 в

...
България срази Куба и го подчини с категоричното 3:0 в
Коментари Харесай

​България победи Куба с 3:0 на Световното по волейбол

България съкруши Куба и го подчини с безапелационното 3:0 в зала „ Конгреса ” в ДКС във Варна. Възпитаниците на Пламен Константинов изиграха отличен мач, който бе наложителен за продобиване, а триумфът обезпечи на българите най-малко трето място в крайното класиране на първата фаза на Световното състезание по волейбол, оповестява

С успеха си българите записаха девета точка в класирането след четири изиграни мача, като единствената загуба за тях е тази от Иран. Куба от своя страна е в серия от четири следващи мача без триумф в конкуренцията, а това е и пети следващ двубой сред двата отбора, в който карибската страна позволява загуба против „ лъвовете ”.

В идния кръг България ще мери сили с огромния любимец на Мондиала – Полша, който е решителен по пътя си – с три следващи триумфа. Поляците играят с Иран на 17-и септември, като „ персите ” заемат второто място в групата. Най-резултатен за България бе Николай Учиков, а по девет точки записаха Светослав Гоцев и Валентин Братоев. Мигел Давид Гутиерес Суарес пък бе най-резултатен с 13 точки, а Осниел Ласаро Мелгарехо приключи с 12 пункта за младите кубинци.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР