Няма отказ от еврофинансиране за участъка на "Струма" край Кресна.

...
Няма отказ от еврофинансиране за участъка на "Струма" край Кресна.
Коментари Харесай

Шефът на АПИ с важни новини за АМ "Струма"

Няма отвод от еврофинансиране за сектора на "Струма " край Кресна. Става дума за отдръпване на апликационна форма. Това разяснява шефът на АПИ Георги Терзийски в предаването ‘Лице в лице” по bTV.

Основно казусът с Оценка на въздействието върху околната среда е повода отдръпването й.

По думите на Терзийски идейният план не е константа. Целта е да се уточни апликационната форма, с цел да се входира още веднъж в Европейска комисия. В мненията на Европейска комисия няма подозрения по връзки на определените трасета, сподели той.

“Оттеглихме апликационната форма за прецизиране на ограниченията, залегнали в нея, които да подхождат на условията във връзка с екологията и “Зеления пакт”.

България няма да загуби пари след отдръпване на апликационната форма. Регламентът разрешава да бъдат пренасочвани средства от един към различен план. И в този момент имаме подготвеност да предложим различни прокети, изясни шефът на АПИ.

Автомагистрала “Струма” е предпочитан план, тъй като изключително в учатъка на Кресненското дефиле статистиката е черна, акцентира той. До края на годината ограниченията, които са ангажимент на АПИ, ще бъдат изпълнени и ще подадем нова апликационна форма, уточни той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР