Отборът на Ливърпул победи с 5:2 Евертън в среща от

...
Отборът на Ливърпул победи с 5:2 Евертън в среща от
Коментари Харесай

Шампионски разгром на Ливърпул прати Евертън в бездната

Отборът на Ливърпул победи с 5:2 Евертън в среща от 15-ия кръг на Висшата лига и 234-ото мърсисайдското дерби в историята. В 6-ата минута Дивок Ориги вкара "дежурното " си попадение против Евертън и изведе домакините напред в резултата. В 18-ата минута Джердан Шакири удвои задатъка на "червените ". В 21-ата минута Майкъл Кийн върна едно попадение за "карамелите ". В 31-ата минута още веднъж Ориги наказа Джордан Пикфорд, с цел да върне двойния задатък за своя тим. В края на първата част Садио Мане направи резултата 4:1 за Ливърпул. В добавеното време обаче Ричарлисон върна очакванията на гостите, отбелязвайки за 4:2. В края на постоянното време Жоржиньо Вайналдум оформи крайното 5:2.

Началото на дуела бе стремително за домакините, които поведоха още в 6-ата минута, когато Садио Мане подаде на Дивок Ориги, който се озова очи в очи с Джордан Пикфорд. Белгиецът извърши необикновено залъгващо придвижване, с което прати на земята стража, след което му остана простата задача да копне топката над него и да я изпрати в мрежата.

В 18-ата минута Джердан Шакири удвои задатъка на "червените ", откакто получи страховит пас в кулоар от Садио Мане и реагира бързо. Швейцарецът с албански генезис остана несмущаван от "синята " защита и ловко изпрати топката във вратата на Пикфорд.

Евертън съумя да реагира бързо и единствено няколко минути по-късно Майкъл Кийн върна едно попадение за "карамелите ", откакто се възползва по съвършен метод от разбъркването в наказателното поле. Топката се озова в краката на бранителя, който с лекост преодоля вратаря от близко и върна Евертън в дуела.

В 31-ата минута Дивок Ориги означи втория си гол в срещата и възвърне удобния двоен задатък за Ливърпул. В основната роля бе Деян Ловрен, който откри Ориги със ужасно дълго подаване. Белгиецът от своя страна показва страховит надзор, овладявайки топката по съвършен метод, след което с мощен, само че техничен удар трансферира вратаря и запрати топката в мрежата му.

В края на първата част Ливърпул провежда контраофанзива като по учебник, която бе приключена по съвършен метод от Садио Мане. Сенегалецът се отскубна от "синята " защита и пое брилянтен пас от Трент Александър-Арнолд, с цел да нанесе акуратен удар и да повиши резултата на 4:1.

В добавеното време на първата част звездата на "карамелите " Ричарлисон върна очакванията на своя тим, отбелязвайки за 4:2. Бразилецът засече по съвършен метод центриране на Бернард и изпрати неспасяемо топката във вратата на Алисон.

link1 " >  Getty Images
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР