От днес, 13 август, в продължение на четири поредни понеделника

...
От днес, 13 август, в продължение на четири поредни понеделника
Коментари Харесай

Четири поредни понеделника протести в защита на Иванчева и Петрова

От през днешния ден, 13 август, в продължение на четири следващи понеделника пред Министерския съвет ще има митинги в отбрана на задържаната за корупция в изключително огромни размери някогашна кметица на регион " Младост " Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Протестите се провеждат посредством преднамерено събитие във Фейсбук, а апелът към хората е да се включат, тъй като " на тяхно място " т.е. на мястото на Иванчева и Петрова може да е всеки, който е политически деен.
" На 17 април 2018 година против кмета и зам.-кмета на Младост беше осъществено закононарушение по набеждаване за искане и взимане на рушвет. Абсолютно всички обстоятелства и неналичия на доказателства водят до този извод.
Александър Ваклин, Петко Дюлгеров, Стефан Дичев, шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев, шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев и още неколцина бандити от строителната мафия - очевидци на прокуратурата, са главните настоящи лица от проведената незаконна група, която извърши това закононарушение против Иванчева и Петрова. Тази проведена незаконна група е покровителствана от основния прокурор Сотир Цацаров и от първия по власт в страната - министър председателят Бойко Борисов! ", пишат уредниците на митингите.
Във връзка с проблема, митингът желае 4 неща:
1. Незабавно освобождение на Иванчева и Петрова.
2. Самоотвод на състава на Специализираната прокуратура, който работи по обвиняването, в това число на Иван Гешев като заместител на основния прокурор. Основната причина за това искане е нарушаването на човешките права на Иванчева и Петрова при ареста им, което най-вероятно ще докара до присъда за България в Европейския съд за правата на индивида, " която всички ще би трябвало да плащаме (процедурата в Страсбург е започната) ".
3. Независимо следствие на проведена незаконна група, направила закононарушение по набеждаване за искане и взимане на рушвет - от следователи и прокурори, които да бъдат посочени от самостоятелни правни организации и специалисти след среща с министъра на правораздаването.
4. Оставка на държавното управление на ГЕРБ и " Обединени патриоти " при положение, че тези претенции не бъдат изпълнени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР